• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta i bravo za Olimpik!

Autor mondo.ba

Fudbaleri sarajevskog Olimpika osvjetlali su obraz Bosne i Hercegovine u svom premijernom nastupu u Evropi, ali je Spartak sa "Koševa" otišao neporažen zahvaljujući majstoriji Emira Halilovića (1:1).

 Fudbaleri sarajevskog Olimpika na "Koševu" igraju svoju prvu evropsku utakmicu Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Vukovi" su pametnom igrom, koju je postavio trener Mirza Varešanović u prvom poluvremenu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope prepustili loptu favorizovanim Slovacima, a onda ih kaznili poslije kontranapada koji je završio strijelac Dalibor Pandža u 14. minutu (1:0).

Imali su domaći fudbaleri priliku da u finišu prvog dijela praktično riješe "istorijsku" utakmicu i pred odlazak na odmor potpuno demotivišu Slovake u nastavku, ali je povratnik na "Otoku" Admir Raščić samo uzdrmao prečku!

U nastavku su gosti lagano preuzeli kontrolu nad igrom, ali je odbrana Sarajlija bila na visini zadatka ponovo čekajući šansu da iz kontranapada dokusure protivnika.

Čvrsto su držali minimalno vođstvo i trener Spartaka Juraj Jarabek je u 69. minutu uveo nekadašnjeg igrača Zvijezde i banovićke Budućnosti Emira Halilovića, a nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine mu "volejčinom" od prečku zahvalio gotovo u svom prvom dodiru s loptom - 1:1.

Nije da Slovaci nisu zaslužili da zatresu mrežu Dine Hamzića, ali mogla je "ta lopta" da se odbije i izvan gola, kao u slučaju udarca Denijala Brkovića pet minuta kasnije, kada se po drugi put zatresao okvir gola slovačkog kluba…

Ipak, ono što su "vukovi" obećali u najavi utakmice su ispunili, igrali su bez straha i samo je splet okolnosti, nesreća i vanserijski potez Halilovića spriječili klub sa "Otoke" da ostvari prvu pobjedu u evropskim takmičenjima u istoriji.

Ali, ni ovako nije loše, iako su Slovaci veliki favoriti za prolaz u revanšu, koji je na rasporedu za sedam dana u Trnavi…

Ukoliko Olimpik uspije da eliminiše Spartak u drugom pretkolu ga očekuje bolji iz dvomeča između Runavika (Farska Ostrva) i Linfilda (Sjeverna Irska).

U početnoj postavi Slovaka našao se i 26-godišnji Haris Harba koji je u sezoni 2011/12. branio boje Olimpika, ali mnogo više za svoj klub napravio je drugi Bosanac Emir Halilović, koji je ušao s klupe...

Utakmicu je solidno sudio Danijel Stefanski iz Poljske, iako je možda mogao da svira penal u prvom dijelu kad je lopta pogodila u ruku jednog od igrača Spartaka u kaznenom prostoru...

Spartak Trnava: Knežević, Bortel, Čonka, Gogal, Gresak, Mikovič, Vlasko, Nikolić, Sabo (K), Šranc i Harba.

Olimpik: Hamzić. Merajić, Regoje, Bogičević, Gligorov, Jusufović, Handžić, Muharemović, Pandža, Brković i Raščić.

TOK UTAKMICE

1 - Počeo je susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase", na kojem se okupilo oko 3.000 ljubitelja fudbala. Srećno "vukovi".

5 - Gosti su prvi priprijetili poslije akcije Harba, ali su njegovi saigrači zakasnili na dobar centaršut.

14 - GOOOOL! Olimpik je poveo! Slovaci su držali loptu u svojim nogama i pokušavali da napadnu "vukove", a onda je uslijedila munjevita kontra koju je realizovao Dalibor Pandža! - 1:0! Ovim pogotkom Pandža je ušao u istoriju!

Izvor: MONDO/Samir Cacan

17 - Golman Olimpika Dino Hamzić bez problema je ukrotio udarac Šranca nakon kornera za Spartak.

26 - Sporna situacija u kaznenom prostoru Spartaka. Udarac Denijal Brković je izblokiran, lopta je čini se u ruku pogodila jednog od gostujućih fudbalera, ali sudija iz Poljske se nije oglasio. U nastavku akcije pokušao je Admir Raščić, ali se rezultat nije mijenjao.

30 - Olimpik za sada odlično stoji na terenu i ne bi se reklo da je riječ o prvoj evropskoj utakmici za sarajevski tim.

35 - Žuti karton, prvi na meču dobio je Spartakov Miloš Nikolić, defanzivac koji je ponikao u Partizanovoj školi u Teleoptiku.

41 - Stopostotna šansa za Olimpik, ali je goste spasila prečka! Asistirao je Filip Gligorov, a povratnik u redove tima sa "Otoke" Admir Raščić, koji je nastupao u banjalučkom Borcu, pogodio je okvir gola. Šteta!

Izvor: MONDO/Samir Cacan

- poluvrijeme-

46 - Počeo je drugi dio utakmice na "Koševu".

48 - Bivši igrač Olimpika Harba našao se u dobroj prilici da izjednači rezultat, ali je njegov šut prošao tik pored gola Dine Hamzića.

50 - Praktično u sljedećem napadu "vukova", kapiten Veldin Muharemović se našao u šansi i lob udarecm je pokušao da zatrese mrežu Spartaka, ali je za malo bio neprecizan.

60 - Domaćin se trenutno brani i čuva rezultat vrebajući šansu da iz neke nove kontre dokusuri rivale iz Slovačke.

70 - GOOOL! Izjednačenje! Samo što je ušao u igru umjesto Šranca, Emir Halilović je zatresao mrežu Olimpika i poravnao rezultat - 1:1. Nekadašnji igrač Budućnosti iz Banovića i gradačačke Zvijezde je majstorski pogodio sa nekih 20-ak metara! Uhvatio je volej i lopta je od prečku završila iza leđa golmana "vukova".

75 - Stativa za Olimpik! Brković se našao u prilici i pogodio okvir gola! Ponovo nesreća nakon prečke Admira Raščića!

89 - Handžićev šut je izblokiran, bliži se kraj meča.

- kraj utakmice - 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC