• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval.): Zrinjski očajan u Jermeniji

Autor mondo.ba

Fudbaleri Zrinjskog izgubili 2:0 u Jermeniji od Širaka, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa Zrinjskog imaće težak zadatak već u revanšu prvog kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u četvrtak u prvom meču protiv Širaka poražena 2:0

Bio je ovo trenerski debi Vinska Marinovića u evropskim takmičenjima, a on i njegovi fudbaleri neće ga pamtiti po dobrom.

Pogocima Buguhija u 18. i 67. minutu Širak je savladao "plemiće" 2:0 i stekao lijepu prednost pred revanš u Mostaru.

Zrinjski je izgledao očajno u četvrtak na Gradskom stadionu u Gjumriju. Da li zbog dalekog i dugog puta ili nečeg drugog, "plemići" su se slabo kretali na terenu, često je to izgledalo i prilično bezvoljno, pa nisu ni stvorili mnogo prilika pred protivničkim golom.

Ni trećeplasirana ekipa jermenskog prvenstva nije prikazala pretjerano dobru igru, ali je bila mnogo efikasnija u završnici, prvenstveno zahvaljujući Žan Žaku Buguhiju.

Napadač iz Obale Slonovače, dva puta je zatresao mrežu Zrinjskog, oba puta poslije greške "plemića". Prvo je Radeljić očajno reagovao i to dva puta, kod prvog gola u 20. minutu, a potom ga je golman Zrinjskog Ratko Dujković nadmašio u 67. minutu dozvolivši protivniku da mu ukrade loptu na nekih 35 minuta od gola i sve je bilo gotovo.

Da je Buguhi iskoristio još jednu stopostotnu priliku koju je imao i upisao het-trik moglo bi se reći da je evropski put Zrinjskog završio prije nego je počeo, ali ostalo je još 90 minuta utakmice u Mostaru.

Ekipa Vinka Marinovića moraće u revanšu da odigra daleko bolje, a greške u odbrani kakve su ih danas koštale poraza nikako ne smije dozvoliti, jer bi jedan gol Širaka u Mostaru vjerovatno značio i plasman Jermenaca u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

ŠIRAK - ZRINJSKI 2:0 (1:0)

/Buguhi 18, 67/

TOK MEČA:

DRUGO POLUVRIJEME

Počelo je drugo poluvrijeme.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović napravio je prvu izmjenu na startu drugog poluvremena, umjesto Simeunovića u igri je Šćepanović.

Odlična prilika u 59. minutu za Šćepanovića, ali u posljednjem trenutku jedan defanzivac domaćih je uklizao i propala je stopostotna prilika za Zrinjski.

Zrinjski je imao sreće. DOličnu priliku imao je Buguhi, ali je sa osam metara promašio prazan gol.

GOL za Širak u 68. minutu! Kakva greška Dujkovića! Golman Zrinjskog istrčao je na 35 metara od svog gola gdje je primio loptu, ali se poigravao što je iskoristio Buguhi i uzeo loptu a potom mu nije bilo teško da ju pošalje u prazan gol. 2:0 za Širak.

U 72. minutu prečka spašava Širak poslije pokušaja glavom jednog igrača Zrinjskog!

Rezervista Ajvazjan poslije ulaska u igru u 81. minutu odmah se našao u prilici. Dobru kontru izveli su domaći fudbaleri ali je Ajvazjan šutirao direktno u Dujkovića.

Samo minut kasnije nova prilika za Širak. Barikjan je šutirao glavom poslije centaršuta sa desne strane, ali je lopta otišla daleko od gola.

Kraj utakmice - 2:0.

PRVO POLUVRIJEME

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, a prvu ioele ozbiljnu imao je fudbaler Širaka Stamenković kada je šutirao u 15. minutu, ali neprecizno.

Odmah potom Muminović je uzvratio na drugoj strani, ali ni njegov šut nije bio precizan.

U 18. minutu Širak je došao u vođstvo poslije velike greške Radeljića. Štoper «plemića» promašio je cijelu loptu koja je došla do Buguhija, a potom je igrač jermenske ekipe lako slomio Radeljića i matirao Dujkovića koji nije najbolje pokrio bliži ugao.

Pogodak Širaka za vođstvo 1:0 protiv Zrinjskog
Izvor: YouTube

U 32. golman Zrinjskog odbranio je šut Malakjana, a dve minute kasnije Simeunović je mogao da izjednači, ali odbrana Širaka izbacila je loptu gotovo sa gol linije.

SASTAVI:

Širak: Ermakov, Hovhanisjan G., Stamenković, Hovhanisjan A., Davjtan, Malakjan E., Hakobjan (od 60 Barikjan), Malakjan G., Davojan, Diarasuba (od 80. Ajvazjan), Buguhi (od 86. Muradjan).

Zrinjski: Dujković, Blaić, Graovac, Radeljić, Stojkić, Muminović, Žeravica, Todorović, Filipović (od 72. Stojanović), Simeunović (od 46. Šćepanović), Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC