• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači divljali celu noć po Sarajevu

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Na ulicama glavnog grada BiH trajao pravi rat navijača domaćeg Sarajeva i poljskog Leha. Povrijeđeno 18 osoba, od čega devet policijaca, uhapšen državljanin BiH.

Policijaci su imali pune ruke posla prethodne večeri i noći u Sarajevu.

U sukobima navijača poljskog Leha i domaćeg Sarajeva, koji večeras igraju meč kvalifikacija za Ligu šampiona, bilo je žestokih okršaja, u kojima je povrijeđeno ukupno 18 osoba, od čega lakše devet policijaca, kao i jedan navijač gostujuće ekipe, a oštećeno je 13 automobila i autobus kojim su Poljaci stigli u Sarajevo, prenose mediji u BiH, pozivajući se na izvore u policiji.

Portparol sarajevske policije Irfan Nefić rekao je za "Dnevni avaz" da je uhapšen jedan državljanin BiH i da je oštećeno pet policijskih automobila i osam privatnih vozila, kao i autobus kojim su poljski navijači stigli u Sarajevo.

Posle sukoba koji su predhodili utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, a koja bi trebalo da se odigra večeras u Sarajevu, u toku dana biti odlučeno da li će navijačima Leha biti zabranjen dolazak na koševski stadion.

Neredi su započeli na Baščaršiji oko 20.30 časova. U centru Sarajeva, nedaleko od Husref begove džamije, potukle su se dvije grupe navijača i povrijeđen je P. O. (21), državljanin Poljske, javili su federalni mediji.

Portparol Kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić potvrdila je da je u tu ustanovu primljen mladi Poljak, sa lakšim povredama, odnosno posjekotinama.

Nekoliko časova kasnije opet je došlo do sukoba u kojima je povrijeđeno ukupno 18 osoba.

Tuča navijača u Sarajevu
Izvor: YouTube

Na ulicama sarajevskog naselja Vogošće, u blizini hotela Sunce, gdje su smješteni navijači Leha, oko ponoći su se opet sukobile dvije grupe navijača, od kojih je poljskih bilo oko 150.

Policija, uključujući i jedinicu specijalnih snaga, poslije prijave brzo je razdvojila zavađene strane i obezbijedila prostor, ali su se i nakon ponoći opet sporadično sukobljavale manje grupe navijača u okolnim ulicama.

Mediji u BiH prenose da je inventar hotela polomljen, jer su akteri tuče bili naoružani palicama, plastičnim stolicama iz obližnjih ljetnih bašti, kamenicama i bakljama.

U toku sukoba zapaljen je i jedan automobil i oštećeno je vozilo hitne pomoći, a ukupno 13 automobila.

Nekoliko časova bila je blokirana i glavna saobraćajnica kroz Vogošću, a od ranih jutarnjih sati policija obezbjeđuje prostor oko hotela i obavlja uviđaj, dok komunalne službe raščišćavaju okolne ulice od stakla i ostalih predmeta koji su korišćeni tokom sukoba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC