• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog tuče u Sarajevu: 18 povrijeđenih

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nakon što je došlo do sukoba između navijača poljskog Leha i Sarajeva u Vogošći na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu primljeno je ukupno 18 pacijenata, od čega su tri zadobila teže tjelesne povrede, a privedena je jedna osoba.

  Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izjavila je da je na Kliniku urgentne medicine sinoć primljeno 18 pacijenata, od čega je sedam državljana Poljske i 11 državljana BiH.



"Od ukupno primljenih 11 pacijenata, tri pacijenta su zadobila teže tjelesne povrede i zadržana su na daljem liječenju na UKC-u Sarajevo. Riječ je bh. državljanima S. E. rođen 1984., koji ima teške povrede glave i zadržan je na Klinici za neurohirurgiju. Pacijent inicijala Z. A., rođen 1999. godine, takođe teške povrede glave, zadržan na klinici za neurohirurgiju. Pacijent H. E., rođen 1995. godine, višestruke kontuzije, zadržan je na pomatranju na Klinici urgentne medicine", pojasnila je Šehić.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je da je sinoć oko 23:30 sati došlo do sukoba navijača Leha sa većim brojem mlađih muškaraca.

"Korištene su palice, kamenje i slični predmeti, a naši policijski službenici su izašli na lice mjesta i uz pomoć policijskih službenika iz drugih jedinica izgrednike stavili pod kontrolu", istakao je Nefić.

Prema njegovim riječima, o ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

"Tokom vršenja uviđaja konstatovano je da je oštećeno pet službenih motornih vozila MUP-a KS, osam parkiranih vozila i autobus. Povrijeđeno je devet policijskih službenika našeg Ministarstva, a na svu sreću svi su dobili lakše tjelesne povrede", naglasio je Nefić.

Dodao je da su policijski službenici lišili slobode jednu osobu, državljanina BiH.

Tuča navijača u Sarajevu
Izvor: YouTube



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC