• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki broj navijača Leha stiže u Sarajevo!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Navijači poljskog Leha neće biti deportovani poslije sinoćnje tuče u Vogošći, a nekoliko stotina njih tek dolazi u Sarajevo. Očekuje se da ih na Koševu bude od 800-1000.

Poslije sinoćnjeg sukoba navijača Leha i Poznanja sa domaćim navijačima u Vogošći pojavile su se informacije, da bi oni mogli biti deportovani, ali to se neće desiti. Osim 150 navijača koji su već juče stigli u Sarajevo, Leh će večeras na Koševu na utakmici protiv Sarajeva (21.000) imati podršku još nekoliko stotina navijača.

Pod jakom policijskom pratnjom kolona autobusa, kombija i putničkih automobila kreće se ka Sarajevu i prošla je već Zenicu i Kakanj.

Prema riječima očevidaca u koloni je nekoliko autobusa, te oko dvadesetak kombija i veliki broj putničkih automobila.

MUP Kantona Sarajevo zatražio je u međuvremenu podršku Federalne uprave policije u obezbjeđenju večerašnje utakmice između Sarajeva i Leha i na Koševu će biti i jedan dio specijalne jedinice policije FUP, kao i jedan dio jedinice za podršku.

Ranije je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo demantovao za naš portal informaciju da su navijači Leha deportovani iz Bosne i Hercegovine.

Nakon jučerašnjih navijačkih sukoba na Baščaršiji i Vogošći uoči večerašnjeg susreta između Sarajeva i Leha iz Poznanja povećan je broj policijskih snaga na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.



Na nekoliko nekoliko lokacija stacionirane jake policijske snage, a primjetan je i veći broj snaga bezbjednosti koje patroliraju gradom.

Pojedini bh. mediji su javili da je oko 150 navijača Leha, koji su sinoć učestvovali u neredima u Vogošći, deportovani iz Sarajeva, ali ovu informaciju je za portal MONDO demantovao Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.


"Ja nemam tu informaciju. Ta odluka još uvijek nije donešena. Mi ćemo tu odluku donijeti zajedno s organizatorima, predstavnicima kluba i predstavnicima Ambasade Poljske“, rekao je Nefić za naš portal.

Osim navedenih navijača koji su učestvovali u neredima, u Bosnu i Hercegovinu je stiglo još navijača koji se trenutno nalaze na putu, a koji bi trebali večeras biti u Sarajevu.



Kako javlja portal Slobodna Evropa, ovi navijači su stigli su u desetak autobusa, kombija i automobila koje prati više od 100 policajaca u opremi za razbijanje demostracija.

O informacijama da bi moglo biti nenajavljenih navijača, Nefić nam je rekao: "Ono što je nama najavljeno, mi to dočekujemo u suradnji s drugim policijskim agencijama".

Prema informacijama do kojih je došao portal MONDO Leh iz Poznana je tražio 1000 ulaznica za svoje navijače, ali se očekuje da će ih u večerašnjoj utakmici bodriti oko 500.

Utakmica između Sarajeva i Leha igra se na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" s početkom u 20.45 sati.

Pogledajte novi video sinoćnjih nemilih dogođaja u Sarajevu.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC