• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelmić u Liježu osigurao nadu za Želju! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar je poražen od Standarda u Belgiji rezultatom 2:1 (2:0) ali je sačuvao šansu za prolaz u plej-of Lige Evrope! Nadu armije navijača kluba sa "Grbavice" osigurao je Ognjen Đelmić pogotkom u 64. minutu.

 Đelmić u Liježu osigurao nadu za Želju!  Izvor: MONDO

Najtrofeniji klub Bosne i Hercegovine je u Liježu u četvrtak uveče bio impresioniran veličinom i snagom Standarda, ali samo prvih 45 minuta u kojem su belgijski igrači imali sijaset šansi i postigli dva gola.

Najprije je kapiten plavih Marijan Antolović u 16. minutu vadio loptu iz mreže nakon što je defanzivac Želje Aleksandar Kosorić u namjeri da izbaci loptu u korner ispred napadača domaćina nespretno reagovao i Francuza Antonija Nokerta poslije lijepe akcije Adrijana Trebela, čija asistencija ga je "spojila" sa golmanom što je rutinerski završio.

Tim Slavoljuba Muslina je pogodio i dvije prečke i imao je praktično sve u svojim rukama na stadionu "Moris Dufrejn" ...

Ali, tako nije mislio trener Milomir Odović, koji je očigledno "svašta rekao" plavima u svlačionici, pa su gosti sa "Grbavice" u nastavku bili mnogo bolji i praktično nadigrali favorizovanog rivala. Najprije je Zoran Kokot u tri navrata nagovijestio da bi Željo mogao postići pogodak, a onda je u 64. minutu, GOL NADE postigao Ognjen Đelmić.

Odapeo je Đelmić projektil sa ivice kaznenog prostora i pogodio lijevi ugao gola Belgijanaca, da bi samo par minuta kasnije iz slobodnjaka uzdrmao stativu!

Tad se vidjelo da i ekipa Slavoljuba Muslina nije neranjiva i da je bilo malo sportske sreće, Željo bi na "Koševu" narednog četvrtka branio barem neriješen ishod posebno jer je u finišu Damir Sadiković propustio čist "zicer", a u sljedećem napadu je i Riad Bajić pogodio stativu.

Da rezimiramo, Standard jeste bolji tim, posebno u prvom poluvremenu, imao je više šansi, pogodio je dvije prečke i postigao dva gola, ali i Sarajlije su pokazale da znaju igrati fudbal i bile čak dominantnije u drugom dijelu - jedan pogodak i dvije stative uz još nekoliko dobrih šansi mogle su da donesu i povoljniji rezultat.

Ipak, ni ovo nije loše jer u četvrtak pred punim "Koševom" može svašta da se dogodi!

Željo je ranije "apsolvirao" dva koraka u Evropi (Bolcan sa Malte i mađarski Ferencvaroš), a kako će završiti ovaj treći saznaćemo poslije 90 minuta u Sarajevu.

Treba napomenuti i da su legende Želje Mišo Smajlović i Josip Bukal u svojim karijerama nastupali u crvenom dresu Standarda.

Utakmicu je dobro sudila trojka iz Sjeverne Irske na čelu sa glavnim arbitrom Arnoldom Hanterom, koji je i večeras dokazao da je vrlo sklon pokazivanju kartona.

Standard: Tiram Ulijen, Milec, Šolc, Van Dam, Nokert, De Sart, Enoh, Trebel, Badibanga, Santini. Trener: Slavoljub Muslin

Željezničar: Antolović, Kosorić, Memija, Mladenović, Bogdanović, Bajić, Blagojević, Hadžiahmetović, D.Sadiković, Đelmić, Kokot. Trener: Milomir Odović.

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica, srećno Željo!

2 - Jedan belgijski igrač je oboren u šesnaestercu, ali je arbitar iz Sjeverne Irske samo odmahnuo rukom.

5 - Standard je očekivano dominantan u posjedu lopte, pokušava da stigne što prije do gola Marijana Antolovića, međutim, Željo se zasad dobro brani.

7 - De Sart se našao u šansi poslije karambola u petercu Želje, ali je iz okreta uspio samo da prebaci visoko iznad prečke.

8 - Prečka je spasila plave sa Grbavice! Žestoko je po lopti opalio Milec, ali je okvir gola bio saveznik Željezničara.

9- Udarac je oprobao i Nokart, ali nije biio precizan...

12 - Napadač Želje Zoran Kokot je ušao preoštro u Enoha i Arnold Hanter mu je opravdano pokazao na žuti karton.

16 - GOOOL! Standard je poveo! Santini je prošao po desnoj strani i uputio centaršut, a Aleksandar Kosorić je ubacio u vlastitu mrežu!

...
Izvor: YouTube

18 - Prva prijtnja golu Standarda na utakmici. Antolović je uputio dugačku loptu ka kaznenom prostoru i malo je nedostajalo da je zakači Riad Bajić, koji se našao sam ispred golmana ekipe iz Liježa.

19. Santini je imao stopostotnu šansu za Standard, ali je šutirao iznad prečke. Belgijanci apsolutno dominiraju i više nego zasluženo imaju prednost. To naravno, nikako nije spriječilo navijače Želje da bodre svoje ljubimce na stadionu, ali i putem društvenih mreža.

28 - GOOOL! Standard vodi 2:0 golom Francuza Antonija Nokerta, koji je na asistenciju sunarodnjaka Adrijana Trebela savladao Antolovića iskosa sa lijeve strane.

...
Izvor: YouTube

42 - Standard je do samog finiša prvog dijela konstantno napadao, ali do udarca Trebela i još bolje odbrane Antolovića nije stvorio još neku veliku priliku. Ipak, evidentno su nadmoćniji, Željo dosad nije napravio gotovo ništa i može se reći da je ovih 2:0 još i dobar rezultat. 

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica na stadionu "Moris Dufren".

54 - Prvu izmjenu na utakmici napravio je trener Belgijanaca Slavoljub Muslin. Umjesto Žulijana De Sarta uveo je Aleksisa De Sarta.

58 - Željo je nešto bolji u nastavku, izboren je prvi korner, ali opasnosti pred golom Standarda nije bilo.

59 - Kokot je šutirao sa ivice šesnaesterca iskosa sa lijeve strane, gađao je suprotan ugao, ali je bio neprecizan.

61 - Druga prečka za Standard! Nakon kontranapada, Trebel se namjestio i ljevicom gađao "paučinu", ali je i ovog puta Antolovića spasila prečka.

63 - Ponovo je, treći put zaprijetio Kokot sa distance, možda je bilo i boljih rješenja za Želju...

64 - GOOOL! Željo je smanjio! Strijelac je bio Ognjen Đelmić! Primio je loptu iskosa sa desne strane kaznenog prostora i odmah šutirao, a lopta je završila u mreži!

...
Izvor: YouTube


67 - Umalo 2:2! Đelmić je iz slobodnog udarca pogodio stativu! Šteta...

67 - Kasmi umjesto Babadinge kod domaćih. Druga izmjena Standarda.

68 - Žuti karton za Hadžiahmetovića, koji je prekršajem zaustavio opasan kontranapad Standarda.

78 - Prva izmjena Želje - Beganović ulazi umjesto Kokota, koji je umalo zaradio i drugi žuti karton, pa je Odović brzo reagovao i izvadio napadača iz igre.

86 - Centaršut u srce kaznenog prostora Standarda, Sadiković je bio najviši u skoku, ali je još bolje odbranio golman belgijskog tima.

87 - Nova stativa za Želju! Riad Bajić je uspio da se izbori za šut, ali je okvir gola ovog puta spasio Standard!

90 - Nekoliko kornera za Standard, pritisak na odbranu Želje, ali su se Sarajlije odbranile.

- kraj utakmice -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC