• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo zakucan za dno tabele!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Uz Drinu, te Vitez i Travnik koji imaju utakmicu manje, viceprvak Željezničar nije osvojio niti bod u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH.

 Željo bez boda u prva dva kola Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara doživjeli su drugi uzastopni poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a nakon Borca, bolji od viceprvaka BiH bila je ekipa Radnika.

Trener gostujućeg sastava Slavko Petrović je nakon utakmice čestitao Željezničaru na predstavljanju BiH u Evropi i od srca im poželio prolazak u narednu rundu kvalifikacija.

"Što se tiče današnje utakmice, mislio sam da će trener na puno pozicija staviti svježe igrače i da će ih sačuvati za meč protiv Belgijanaca. Bilo nam je jasno da ako uđemo u naš tempo, Željezničar neće moći izdržati. Ne samo Željo, nego bilo koja ekipa nakon tri utakmice u osam dana. Niko na Balkanu ne može da izdrži", kazao je Petrović, koji je imao i nekoliko primjedbi na suđenje u današnjem susretu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na terenu se činilo da je dosta agresivnije igrao gostujući sastav.

"To je naš stil igre koji gajimo i moja ekipa je sigurno jedna od najspremnijih u ligi. Nije slučajno što smo pred kraj utakmice postigli dva gola i mislim da smo zasluženo slavili", kazao je Petrović.

Bez obzira na dobar start u Premijer ligi BiH, u Radniku i dalje ciljaju na poziciju koja će ih održati među elitom.

"Cilj je dokopati se desetog mjesta. Sigurno ce ispasti ekipe koje su puno kvalitetnije nego one koje će ući. Sreću smo imali što smo dobili Želju u ovoj situaciji kada igraju tri utakmice u osam dana. Ipak to nas ne zamara, ali će i nama doći kriza kao i svakoj ekipi i nadam se da ćemo zauzeti mjesto koje nas održava u ligi", kazao je Petrović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon susreta medijima se obratio i trener domaćih Milomir Odović, koji je bio vidno neraspoložen.

"Radnik je tradicionalno neugodna ekipa za Želju. U prvom dijelu sam pokušao da odmorim igrače i da u drugom dođemo do vođstva. I onda napravimo glupost. Vjerovatno zbog nedostatka snage ostali su gledali kako se muče ovi u zadnjoj liniji. Čitavu utakmicu smo se mučili i napravili toliko netipičnih grešaka za naše igrače. Evidentan je nedostatak energije. Valjda ćemo nešto naučiti iz ovoga", kazao je Odović i dodao da su igrači pružili sve suprotno od onog na čemu insistira stručni štab "plavih".

Željo se nalazi u neugodnoj poziciji i nakon dva susreta nema niti jedan bod, a već u četvrtak ih očekuje težak meč protiv Standarda.

"Svjestan sam svega. Zaista je neugodno. Sada gostujemo dvije utakmice zaredom. Pitanje je i vremena, već u četvrtak igramo važnu utakmicu. Ovi momci, bez obzira što su danas odigrali slabo, zaslužili su podršku i nas i publike", kazao je Odović.

Viceprvak Željezničar tako je u društvu Drine, te Viteza i Travnika, koji imaju utakmicu manje, ekipa koje u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige BiH nisu osvojile ni bod.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC