• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odović: Standard(no) veliki izazov

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Vicešampion BiH Željezničar u četvrtak igra jednu od najvažnijih utakmica u posljednjih nekoliko godina. Poraz sa postignutim golom u Liježu daje šansu Sarajlijama da mogu eliminisati Standard i proći u baraž za Ligu Evrope.

 Željezničar uoči revanša sa Standardom Izvor: MONDO/Samir Cacan

Milomir Odović, trener sarajevskog Željezničara koji će u četvrtak igrati uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige Evrope sa ekipom Standarda, vjeruje kako njegova ekipa u ovom susretu može pružiti dobar otpor Belgijancima.

"Interesovanje medija je veliko, iako bih ja volio da su igrači u nekoj mirnijoj atmosferi. Sve je poznato, vidjeli smo protivnika prije sedam dana. Puno dobrih individualaca je sklopljeno u jedan kvalitetan tim. Bit će to jedan veliki izazov za naš mladi tim. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici na pravi način odgovoriti svim izazovima i da ćemo imati svoje šanse da ravnopravno igramo sa jednim ovakvim protivnikom. Naravno ako se to desi, imat ćemo i mi svoje šanse na ovoj utakmici", rekao je Odović koji će u ovoj utakmici moći računati na sve igrače.

Ipak, susreti na dva fronta su pokazali kako Željo nema dovoljno široku klupu.

Uoči ovog susreta vlada velika euforija, a u glavnom gradu Bosne i Hercegovine veliki broj navijača vjeruje da "plavi" mogu proći Standard.

"Navijačka euforija je OK, ali me više brine euforija u medijima koja utiče na igrače. Ipak, nadam se da će igrači to znati podnijeti. Znam da će navijači biti ti koji će doći u velikom broju. Mi realno nemamo dovoljno kvalitetnih igrača da igramo na dva fronta, ali ovo je poseban izazov, i ljudski je i sportski u ovom slučaju ići do kraja", rekao je Odović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jovan Blagojević, veznjak tima s Grbavice, istakao je da su dobro analizirali protivnika.

"Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, dok smo u prvom bili malo uplašeni", kazao je Blagojević i dodao "Gledali smo meč protiv Zulte Varegema, ali mislim da su odigrali mnogo bolje prvo poluvrijeme protiv nas nego li na ovoj utakmici. Želio bih da sutra istrčimo i odigramo utakmicu na način kako smo odigrali drugo poluvrijeme u Liježu".

Nakon konferencije za medije, igrači su odradili i posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

Utakmica između Željezničara i Standarda igra se u četvrtak od 20 sati na stadionu Koševo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC