• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern sa devet života!

Autor mondo.ba

Prvi šok za šampiona iz Minhena viđen je već u devetoj sekundi meča, ali je Bajern do poluvremena uspio da se vrati. Tragičar Boateng skrivio je u nastavku penal, koji Hofenhajm nije iskoristio, a onda je na scenu stupio Levandovski.

Subotnji mečevi 2. kola Bundeslige počeli su najbržim pogotkom ove sezone.

Već u devetoj sekundi Hofenhajm je poveo protiv šampiona Bajerna iz Minhena.

David Alaba i Žerom Boateng napravili su veliku grešku, što je iskoristio Kevin Foland i zatresao mrežu Bavaraca. Ipak, mnogo kvalitetnija ekipa gostiju u 41. minutu preko Tomasa Milera uspjela je da dođe do izjednačenja.

Boateng je mogao biti pravi tragičar Bajerna. U 71. minutu dobio je prvu javnu opomenu, a samo dva minuta kasnije lopta ga je pogodila u ruku nakon slobodnog udarca Sebastijana Rudija, dosuđen je penal, a njemački reprezentativac morao je u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

Ipak, Eugen Polanski pogodio je samo stativu i tako propustio da Hofenhajmu donese prvu pobjedu u istoriji protiv Bajern Minhena.

Kazna je ubrzo stigla. I sa igračem manje šampion je bio opasan i želio cijeli plijen. Najveća prilika viđena je u 88. minutu, kada Robert Levandovski u dva navrata nije uspio da savlada domaćeg čuvara mreže Olivera Baumana.

Kao da je to bio uvod u ono što će se desiti samo dva minuta kasnije. Poljski reprezentativac odlično se snašao i deseti put u svojoj karijeri savladao Baumana, za veliki preokret i trijumf Bajerna!

Navijači Darmštata pune 33 godine čekali su povratak u Bundesligu, a nakon boda u prvom kolu, "ljiljani" su imali dobru priliku u Gelzenkirhenu da dođu do prve pobjede u sezoni.

Nakon prvih 45 minuta iznenađujuće su vodili protiv Šalkea. Konstantin Rojš donio je vođstvo gostima vcć u 9. minutu, koje su "ljiljani" uspjeli da sačuvaju do pauze. Ipak, samo dva minuta trebalo je domaćim fudbalerima da preko Julijana Drakslera stignu do izjednačenja.

Ni na preostalim mečevima domaćini nisu slavili. Kao da je jučerašnji meč Herte i Verdera (1:1) bio nagovještaj onoga što nas čeka danas. Tri od pet mečeva okončano je rezultatom 1:1, a jedino je Bajer Leverkuzen minimalnim rezultatom uspio da slavi u Hanoveru golom Hakana Čalhanoglua.

Ajntraht i Augzburg podijelili su bodove, baš kao i Keln i Volfzburg. Ponovo je strijelac bio "lord" Niklas Bentner, koji je "vukovima" nedavno donio prvi trofej u Superkupu Njemačke.

Dan je "začinjen" velikim preokretom Hambura, koji je gubio 0:1 i 1:2 kod kuće protiv Štutgarta, ali pobijedio golom u 89. minutu za prve bodove ove sezone. Gosti su ostali sa "krompirom" na tabeli.

BUNDESLIGA - 2. KOLO:

Šalke - Darmštat 1:1 (0:1)
/Draksler 47 - Rojš 9/

Ajntraht - Augzburg 1:1 (0:1)
/Rus 86 - Kajubi 23/

Keln - Volfzburg 1:1 (1:0)
/Coler 30 - Bentner 84/

Hanover - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Čalhanoglu 18/

Hofenhajm - Bajern Mihnen 1:2 (1:1)
/Foland 1 - Miler 41, Levandovski 90/

Hamburger - Štutgart 3:2 (1:2)
/Iličević 34, Lasoga 84, Đuru 89 - Ginček 24, 42/

U petak:

Herta - Verder 1:1 (1:1)
/Štoker 6 - Udžah 26/

U nedjelju:

Ingolštat - Borusija Dortmund (15.30 h)
Borusija Menhengladbah - Majnc (17.30 h)

TABELA: Bajern Minhen 6, Bajer Leverkuzen 6, Šalke 4, Keln 4, Volfzburg 4, Herta 4, Borusija Dortmund (-1) 3, Ingolštat (-1) 3, Hamburger 3, Darmštat 2, Ajntraht Frankfurt 1, Hanover (-1) 1, Augzburg 1, Verder 1, Majnc (-1) 0, Hofenhajm 0, Štutgart 0, Borusija Menhengladbah (-1) 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC