• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern parkirao bus i pogađao

Autor mondo.ba

Šampion se prošetao kroz Darmštat sa kombinovanim timom i sa tri postignuta gola odnio isto toliko bodova. Volfsburg u vrhu, bez poraza.

Pep Gvardiola parkirao je bus u Darmštatu i osvojio cijeli plijen. Njegova ekipa, se ipak nije branila, već je na meč doputovala autobusom zbog problema na minhenskom aerodromu, a na kraju je Bajern slavio sa ubjedljivih 3:0.

Kombinovani tim Bajerna u kojem nije bilo povrijeđenog Roberta Levandovskog, al ii nekolicine prvotimaca koje je Gvardiola ostavio na klupi, bez problema došao je do ubjedljive pobjede, pete u isto toliko mečeva i zauzeo prvo mjesto na tabeli.

Čileanac Arturo Vidal načeo je Darmštat u 20 minutu, odličnim šutom sa oko 25 metara. Povratniku u Bundes ligu bio je ovo prvi gol od aprila 2011, kada je zabio u drersu Bajera iz Leverkuzena.

Uprkos dominaciji Bajerna, na poluvrijeme se otišlo pri minimalnom vođstvu, ali to nije ulijevalo nadu domaćinu jer nikada prije toga nisu uspjeli u Bundes ligi da ostvare pobjedu poslije zaostatka na poluvremenu.

Razigrao se Bajern u nastavku, a posebno mladi igrači kojima je Gvardiola dao šansu od starta da se pokažu. Upravo oni prelomili su meč u samo dva minuta.

U 62. minutu Kingsli Koman svojim debitantskim golom povisio je na na 2:0, poslije asistencije Rodea, a samo minut kasnije Rode je zabio za 3:0 i završio posao Bajerna.

Bajern je ovom pobjedom sa stoprocentnim učinkom izbio na prvo mejsto na tabeli, koje može dam u ponovo preotme Borusija Dormund pobjedom u nedjelju nad Bajerom.

Poslije razočaravajućih 45 minuta u kojoj je postignut samo jedan gol na pet utakmica Bundeslige, u nastavku su strelci bili mnogo raspoloženiji, posebno u finišu.

Dost je u 76. minutu zabio za Volfsburg protiv Herte, a potom u 88. minutu sa bijele tačke ovjerio treću pobjedu svog tima u sezoni. Volfsburg je odlično počeo sezonu jer osim tri pobjede koja imaju još dva remija.

Keln je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Borusiju Menhengladbah, a gol odluke postigao je glavom Modeste u 64. minutu poslije odličnog centaršuta s lijeve strane.

Prava drama viđena je u Bremenu gdje golova nije bilo do treće minute sudijske nadoknade, a onda je Hartman zabio iz penala za veliku pobjedu Inglštata. Ni navijači ovog novajlije u Bundesligi prije početka sezone vjerovatno nisu očekivali odličnih 10 bodova iz prvih pet mečeva i sjajno peto mjesto. 

BUNDESLIGA, PETO KOLO

Subota (15.30 h)
Volfsburg - Herta 1:0 (0:0)

/Dost 76, 88 penal/

Hamburger – Ajntraht 0:0 (0:0)

Verder – Inglštat 0:1 (0:0)

/Hartman 90+3/

Keln - Borusija Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Modeste 64/


Darmštat – Bajern 0:3 (0:1)

/Vidal 20, Koman 62, Rode 63/

Nedjelja
Štutgart - Šalke (15.30 h)
Borusija Dortmund - Bajer (17.30 h)
Augsburg - Hanover (17.30 h )

Odigrano uPetak
Majnc - Hofenhajm 3:1 (1:1) /Mali 18, 61, 68 - Šmit 13/


TABELA: Bajern Minhen 15, Borusija Dortmund (-1) 12, Volfzburg 12, Keln 10, Ingolštat 10, Majnc 9, Ajntraht Frankfurt 8, Verder 7, Šalke (-1) 7, Herta 7, HSV 7, Darmštat 6, Bajer Leverkuzen (-1) 6, Augzburg (-1) 1, Hofenhajm 1, Hanover (-1) 1, Štutgart (-1) 0, Borusija Menhengladbah 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC