• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahreza je otkrio Vaha!

Autor mondo.ba

Sjajnog Alžirca Rijada Mahreza koji je sa Džejmijem Vardijem i Lesterom najveće otkrovenje engleske Premijer lige otkrio je Vahid Halilhodžić.

Prava senzacija ove godine na ostrvu je Lester koji je poslije 17 odigranih kola Premijer lige lider na tabeli.

Za to su među najzaslužniji prvi strelac Džejmi Vardi, ali i "paker" Rijad Mahrez, odlični Alžirac u koga je do prošle godine malo ko vjerovao, čak i u rođenoj zemlji.

Jedan od onih koji je bio uvjeren u kvalitete Mahreza je Vahid Halilhodžić koji ga je vodio na Mundijal u Brazilu i kada ga je osporavala javnost u Alžiru i koji mu je pružio pravu priliku.

"Zašto pozivati fudbalera koji sjedi na klupi i nije standardan u drugoligašu Lesteru", bio je jedan od naslova u alžirskim medijima kada je Halilhodžić objavio spisak igrača za Brazil.

"Otkrio sam Mahreza dok je igrao u Čempionšipu. Bio je većinom rezerva, ali meni je bio vrlo interesantan fudbaler. Osjetio sam da ima talenta i vjerovao sam da može praviti brojne probleme protivničkim odbranama. Znao sam da će biti dobar igrač. Odličan je s obje noge, može igrati i na lijevoj i na desnoj strani. Trebao mi je takav igrač na Mundijal", rekao je Halilhodžić, prenosi "Dnevni Avaz".

Mahrez je u međuvremenu postao jedan od najtraženijih igrača na fudbalskoj pijaci, a njegov Lester je prvi na tabeli Premijer lige.

"Lester me oduševio. U fantastičnoj su formi. Ostavili su iza sebe velikane koji su potrošili stotine miliona evra. Međutim, teško će biti izdržati do kraja šampionata. Njihova prednost je odlična igra u defanzivi, u napadu su ubitačni preko Mahreza i Vardija. Imaju i sreće, ali sreća prati hrabre. Takođe, odlično ih vodi iskusni trener Klaudio Ranijeri", dodao je Halilhodžić.

Popularni Vaha sada vodi reprezentaciju Japana, a upravo ovo je dodatan razlog zbog kojeg prati Lester, jer za njega igra i Japanac Šinji Okazaki.

"U ekipi se polako ustalio Okazaki. Još se navikava na engleski stil fudbala. On je veliki borac koji gine za svaku loptu svih 90 minuta", rekao je Halilhodžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC