• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Blaterova plata i cifre za vrtoglavicu

Autor mondo.rs

Zamislite da imate godišnju platu 3,76 miliona dolara! I to bez bonusa!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prvi put je objavila podatke o primanjima njenog doskorašnjeg predsednika Sepa Blatera, iz kojih se vidi da mu je prošlogodišnja plata iznosila 3,76 miliona dolara.

Istovremeno je saopšteno i da je 2015. godinu FIFA završila sa gubitkom od 122 miliona dolara.

Blater je u oktobru prošle godine suspendovan zbog kršenja etičkog kodeksa, a do tada je primio osnovnu platu u iznosu od 2,964,379 franaka.

Zbog suspenzije mu nisu isplaćeni godišnji bonusi, ali je tokom godine dobio dodatnih 450.000 dolara na ime nagrade za četrdesetogodišnji rad u FIFA, preneo je AP.

Prošle godine FIFA je, prvi put posle 2002, poslovala sa gubitkom, zbog toga što još nije potpisala nijedan soponzorski ugovor za naredni Svetski kup.

Ukupni prihodi svetske kuće fudbala u 2015. iznosili su 1,152 milijarde dolara, dok su rashodi bili 1,274 milijarde. Oni uključuju i 61,5 milion dolara potrošenih na "pravne stvari".

Preteranih razloga za brigu ipak nema, jer je rezervni fond FIFA i dalje dobro popunjen i trenutno u njemu ima 1,34 milijarde dolara.

U protekloj godini FIFA je za plate članova svog Izvršnog komiteta i profesionalnog osoblja potrošila 27,9 miliona dolara, što je skoro 12 miliona manje od sume koja je za tu namenu potrošena u 2014, godini Svetskog kupa.

Bivši generalni sekretar FIFA Žerom Valke lane je primio 2,125 miliona franaka, svaki član Izvršnog komiteta dobio je po 300.000 dolara, s tim što je Isa Hajatu, kao predsednik Komiteta za finansije, zaradio dodatnih pola miliona.

FIFA je odlučila da, u skladu sa reformama i modernizacijom rada, javno objavljuje primanja svojih funkcionera i zaposlenih, na čemu je insistirao novoizabrani predsednik Ðani Infantino.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC