• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije slučajan uspjeh "zmajića"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor kadeta Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević izjavio je po dolasku u Sarajevo iz Gruzije gdje su "zmajići" osigurali plasman na Evropsko prvenstvo u maju u Azerbejdžanu, da ovaj uspjeh nije bio slučajan!

"Od dolaska ove garniture ljudi u Fudbalski savez BiH stvari su se promijenile nabolje. Imao sve uslove potrebne za dobre rezultate, a naše mlade selekcije posljednjih godina igraju stalno elitni krug kvalifikacija. Iako nam je prošle godine nedostajao gol za plasman na EP, ove godine u Gruziji uspjeli smo napraviti veliki rezultat i zasluženo se plasirati na kontinentalno prvenstvo", istakao je Malkočević, prvi selektor koji je sa jednom od omladinskih fudbalskih reprezentacija BiH uspio izboriti plasman na EP.



Malkočević je naglasio i kako su igrači i on još uvijek pod snažnim emocijama i zahvalio medijima i navijačima na dočeku u Sarajevu.

"Imam osjećaj da smo učinili nešto veliko za naš Savez i državu. Najveće čestitke pripadaju ovim momcima, našim reprezentativcima. Oni su našu državu proteklih deset dana predstavljali na najbolji način. U Gruziji smo dobili najpozitivnije kritike od svih reprezentacija i predstavnika UEFA", naglasio je Malkočević.

Jasmin Čeliković, kapiten "U-17" reprezentacije BiH koja je na turniru elitne runde kvalifikacija u Gruziji zauzela drugo mjesto u Grupi C, iza Italije koju su pobijedili u drugom kolu (1:0), te se tako plasirala na EP, kazao je da je "ovo neopisiv doživljaj".

"Čestitam saigračima na velikoj borbi i istorijskom rezultatu. Dali smo sve od sebe. Maksimalno smo se trudili, borili se do zadnje kapi znoja", poručio je Čeliković.

Na kvalifikacionom turniru u Gruziji kadeti BiH pobijedili su domaću selekciju (2:1) i Italiju (1:0), a u posljednjem kolu poraženi su od Rusije (1:2). Iako su sakupili šest bodova, kao i Italijani i Rusi, zahvaljujući boljoj gol razlici uspjeli su ostvariti rezultat koji će zlatnim slovima biti upisan u anale fudbala u BiH.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC