• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija OPET ne ide na EURO!

Autor mondo.rs

Srbija izgubila od Francuske u Kragujevcu i neće učestvovati na narednom Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

U meču odluke, u kojem je "orlićima", selekciji do 19 godina, bila potrebna pobeda za plasman na Evropsko prvenstvo, Francuska je trijumfovala 1:0 (1:0) i izborila učešće na završnom turniru.

Pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu misija selektora Branislava Nikolića i njegovih pulena doživela je krah.

Srbija je omladinski prvak sveta postala prošle godine na Novom Zelandu, ali je neće biti na EURU. Doduše, veliki broj igrača koji je nastupao na Mundijalu više nije deo ove selekcije, a oni koji su ih zamenili i koji su ostali, očigledno, nisu imali snage da u evropskom klasiku dve odlične ekipe izbore rezultat vredan učešća na šampionatu Starog kontinenta.

Srbija je na kraju, posle ubedljive pobede Danske nad Crnom Gorom 7:1, iako organizator i domaćin kvalifikacionog turnira, zauzela tek treće mesto.

Bio je to revanš sa merom Francuza za poraz u finalu EURA 2013. godina, kada je generacija predvođena Ljubinkom Drulovićem sa klupe i Aleksandrom Mitrovićem na terenu osvojila titulu.

Posle tog takmičenja "orlići" su na sledećem stigli do polufinala, a sada će propustiti drugo uzastopno.

Srbija je bolje ušla u meč. Međutim ofanzivu nametnutu od prvog sudijskoj zvižduka nije uspela da rezultatski meterijalizuje. Kazna je stigla pred odlazak na odmor, u 41. minutu. Kilijan Mbape je dobio loptu na desnoj strani, već je bio u šesnaestercu, a posle šuta lopta je zakačila Zlatkovića i prevarila Vanju Milinkovića-Savića.

Gol 1:0
Izvor: YouTube



Već u sledećem napadu Srbija je propustila najbolju priliku, uz onu koju je sredinom drugog poluvremena imao Luka Jović, kada je na njegovu sporu reakciju u izglednoj poziciji stigla da reaguje odbrana "trikolora" i otkloni opasnost.

Posle centaršuta Šaponjića, Duronjić je iz prve šutirao, iako potpuno neometan nije bio dovoljno precizan. Na taj način propuštena je prilika da se vrlo brzo izjednači rezultat i posao u nastavku učini lakšim.

Duronjić i Lutovac su pred kraj meča propustili još dve prilike da se izbegne poraz.

Ivan Šaponjić je u 16. minutu postigao gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. Srbija je meč završila sa devet igrača na terenu, jer je Lijanko Vojinović, štoper Sao Paula u 70. minutu dobio drugi žuti karton, a pred kraj i Šaponjić. Nekadašnji fudbaler Partizana imao je vrlo nepristojan gest, pošto je ironično čestitao engleskom sudiji.

Srbija Šaponjić
Izvor: YouTube


SRBIJA: Milinković-Savić, Durunjić, Jović, Vojnović, Milenković, Šaponjić, Senić, Špoljarić, Stojanović, Zlatković, Zličić.

FRANCUSKA: Bernardoni, Ogustan, Diop, Hari, Ernandez, Kvateng, Mbape, Ongon, Poa, Tiram, Tusar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC