• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLAVIJA: Sramota za Borac, igrače i Sredojevića!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Slavija je u utorak optužio igrače i trenera Borca za "nesportsko" ponašanje tokom utakmice u Banjaluci. Za poraz "sokolovi" krive sudiju Zorana Grbića.

 FK Slavija ogorčen na FK Borac, igrače i trenera! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trener kluba iz Istočnog Sarajeva Milko Đurovski ogorčen je svime što je doživio na banjalučkom Gradskom stadionu prethodne subote kada su crveno-plavi golom Latara Marjanovića stigli do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak - 2:1.

"Ne bih kao trener trebao da komentarišem suđenje, ali...Sportski sam čovjek, u fudbalu sam od 1977. godine, dugo sam bio igrač, dugo sam i trener, ali ovo što se desilo u Banjaluci me razočaralo sa sportske strane. Suđenje neću da komentarišem jer nije ni vrijedno. Opet kad vidite da neko onakve stvari radi, a borite se 30 ili 40 godina da bude pošteno, ali na ovoj utakmici to nije bilo to", izjavio je Đurovski na konferenciji za štampu.

Izvor: MN PRESS

Legendarni napadač Crvene zvezde i Partizana posebno je razočaran ponašanjem igrača i trenera "Velikana iz Platonove".

"Ako već gledam sportski dio, razočaran sam na prvo na igrače Borca, o treneru (Borče Sredojević) da i ne govorimo. Nekad mi je bio saigrač, a njegove izjave poslije meča su bile...Trebalo bi da ga bude sramota uopšte da komentariše. Žalosno je da se igrači Borca raduju, žalosno je da šutiraju loptu prema našoj klupi na kojoj su sjedili kadeti i omladinci. Mogao bi o ovom da pričam cijeli dan, šta da kažem osim da sam razočaran. Nadam se da će ovo neće trajati dan, dva i poslije će biti zaboravljeno. Ne mogu da shvatim da se neko raduje pobjedi, a zna da nije pobijedio sportski. Katastrofa", rekao je Đurovski i apelovao na ljude iz Fudbalskog saveza BiH da urede prvenstvo da "uvijek pobjeđuje bolji protivnik".

Uprkos vidnom nezadovoljstvu, smogao je snage da najavi i meč protiv bijeljinskog Radnika u 28. kolu koji se igra u srijedu s početkom u 17 časova.

"Poslije svega što se desilo u Banjaluci, ekipa Slavije je još jača. Vjerujem u ove igrače od prvog dana kad sam došao. Sutra moramo da odigramo kao tim, kao u Banjaluci, za mene su oni pobijedili Borac i nadam se da će dati sve od sebe protiv Radnika. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda, a onda otići na još važniji meč protiv Viteza", podvukao je strateg "sokolova".

Predsjednik kluba iz Istočnog Sarajeva Zdravko Šavija najprije je pohvalio Sudijsku organizaciju FS BiH jer se podigla nivo suđenja i regularnost prvenstva i to zahvaljujući profesionalnom pristupu arbitara.

Takođe, nije želio da traži alibije za loše stanje na tabeli "sokolova", ali nije ni krio ogorčenost zbog, po njegovom mišljenju, dijeljenja (ne) pravde u Banjaluci.

"Ova dešavanja u subotu u Banjaluci bacila su sjenu na sve ovo što smo dosad mislili o sudijskoj organizaciji i uvjereni smo da ona može da stane na put pojedinca čije ime ne želim da izgovorim jer mi se gadi. Zašto je taj gospodin (sudija Borac - Slavija, Zoran Grbić) radio na taj način, u čijem interesu? Kriterijum suđenja je bio takav da je Borcu suđeno 95% a Slaviji 5%. Borcu čestitam na pobjedi, ali kada bih ja na takav način pobjeđivao, odrekao bih se sporta. Kajaće se zbog onoga što su subotu uradili. Dotičnog gospodina pitam zašto je podijelio četiri žuta kartona posljednjoj liniji u 20 minuta u jednoj mirnoj utakmici? Zašto je produžio dva minuta, a mi primili gol u 48. minutu? A gol u 83. minutu, da ga Borac nije postigao, mislim da bi ga pomenuti gospodin dao ili bismo igrali do sutra ujutro", između ostalog je podvukao predsjednik Slavije.

Šavija je dodao da mu je mnogo sportskih radnika u Banjaluci uključujući i jednog pomoćnog trenera Borca reklo da ih je sramota i da im ne čestita na pobjedi.

"Ljudi s kojima smo sjedili u loži Gradskog stadiona su ustali i izvinili nam se uz riječi:'Ovo nije naše djelo'".

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

žalosno

Meni je žao što je Slavija odigrala užasnu polusezonu i nekih 10-ak bodova iznad opasne zone prosula, te sada slovi za glavnog pretendenta za ispadanja. Međutim to nije razlog da se ovako ponašaju i traže alibi u drugome, naročito Borcu i naročito netačnim insinuacijama. Slaviji želim da opstane, imaju direktan duel sa Vitezom, a Borac je igrački i organizaciono zaslužio ove polusezone i mnogo bolje rezultate nego što ih ima a priče o krađi na Gradskom su totalna glupost. Slušajući ih rekao bi čovjek i da je istina. Gori su muljatori od BN-a

Soko

A šta je bilo prije, bilo je...Sad je Slavija pokradena!

Pero

Pa zar vi o postenju

Jordan

Mrs nemojte samo vi o postenju a pogotovo kad igrate protiv borca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC