• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Banjalučke snage!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalski klub Borac predstavio je u srijedu novog trenera Zorana Dragišića i direktora Stojana Malbašića umjesto dosadašnjeg šefa struke Borčeta Sredojevića i Roberta Zrilića.

 FK Borac predstavio novog trenera i direktora Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Od danas je i zvanično!

Bivši trener crveno-plavih Borče Sredojević zamijenjen je Zoranom Dragišićem, a novi direktor postao je Stojan Malbašić umjesto Roberta Zrilića, koji je razriješen dužnosti poslije sporazumnog prekida saradnje.

"U skladu sa ciljevima, a to je brzi povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, kao i postavljanje kluba na zdrave osnove, razvoj omladinske škole i slično, željeli smo domaće snage sa iskustvom i koji su priznati u javnosti. S tim u vezi smo povjerenje dali Dragišiću umjesto Sredojevića i Malbašiću umjesto Roberta Zrilića. Imali smo više kandidata, ali smo se odlučili na ove ljude kao najkompetetnije", rekao je prvi čovjek Banjalučana Dejan Kusturić.

Prema njegovim riječima, zaokret je napravljen u skladu s klupskom politikom koja treba da promoviše domaće snage.

"Nemamo velikih zamjerki na rad Zrilića, ali je nova filozofija kluba tražila nove ljude. Iskustvo, atmosfera i njegov odnos su presudili da Malbašić dobije povjerenje i da s njim možemo da ostvarimo ciljeve. Od 1. 6. smo postigli saglasnost sa Zrilićem, kojem se zahvaljujem na svemu što je uradio za Borac. Jednostavno, novi izazovi su u pitanju", dodao je predsjednik "Velikana iz Platonove".

Na pitanje zbog čega Malbašić nosi prefiks "vd" direktora, Kusturić je bio vrlo jasan:

"U slučaju da se Malbašić ne snađe na toj poziciji".

O bivšem treneru Borčetu Sredojeviću čini se da je presudio "finansijski aspekt".

"Sredojević je pošteno radio na način kakav je bio moguć u tim okolnostima, ali shodno novim izazovima, odlučili smo se da imenujemo Dragišića. Jedan od razloga je i finansijske prirode, ali s druge strane, na prijedlog Branimira Tulića, dobili smo novog trenera sa iskustvom, našeg domaćeg stručnjaka koji poznaje prilike u BiH i zato je Dragišić dobio povjerenje", zaključio je predsjednik banjalučkog kluba.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Direktor Stojan Malbašić se zahvalio rukovodstvu na ukazanom povjerenju.

"Znamo da je funkcija direktora jako komplikovana u ovom trenutku, ali prihvatio sam prijedlog rukovodstva jer se moja vizija u radu poklopila s njihovom. Dogovor je pao, a vizija Borca je da mnogo uradimo na infrastrukturi, pravljenju pomoćnih terena, rekonstrukciji glavnog, da se u budućnosti Borac osloni na domaće snage i u struci i u igračkom kadru. Podsjetiću, Borac je najbolje rezultate imao kad su igrali većinski Borčeva djece i djeca iz regije Banjaluke", rekao je Malbašić i dodao da će se Borac brzo vratiti na mjesto koje mu i pripada po renomeu.

"Kad se vratimo u Premijer ligu, odmah ćemo i da se borimo za titulu prvaka BiH".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novi kormilar Zoran Dragišić najprije je iz pristojnosti izrazio zahvalnost čelnicima kluba na imenovanju.

"Nastojaću da opravdam ukazano povjerenje iako se ne krijem iza floskule 'rođeni Banjalučanin' niti što sam kao navijač Borca obišao cijelu bivšu Jugoslaviju, što sam od malih nogu nosio dres pa do seniora. To će mi biti samo motiv. Mjerite me samo po radu i rezultatima iako sam svjestan teške situacije. Međutim, optimista sam i spreman sam da se uhvatim u koštac sa problemima koje Prva liga RS nosi. Svi koji misle da će se Borac prošetati kroz ligu se varaju jer je riječ o kvalitetnom prvenstvu, posebno sad kad je tu i Slavija, Drina, Rudar Prijedor... Poznajem ligu i po meni je u pojedinim aspektima i teža od Premijer lige BiH. Ali, opet, mi moramo da imamo prefiks premijerligaš jer to Banjaluka i armija navijača zaslužuju. Ovdje ljudi vole Borac i nikad ne spuštaju glavu dole. Mi ćemo igrati uvijek onako kako to dres Borca i zaslužuje", rekao je Dragišić.

TRENER IMA POSLJEDNJU RIJEČ

"Naše je samo da formulišemo budžet u skladu sa mogućnostima, a na treneru i sportskom direktoru (Branimir Tulić) je da pronađu pojačanja za koja će snositi apsolutnu odgovornost", rekao je Kusturić.

Prema njegovim riječima povratak Asmira Avdukića na gol Banjalučana uliva dodatnu sigurnost, kao i želja svih iskusnih "borčevaca" da ostanu u Gradskom stadionu.

"Raduje me povratak Avdukića, koji je jedan od najboljih golmana iz BiH. Želju da ostanu su izrazili kapiteni Boris Rasdpudić, Darko Maletić i Nebojša Runić, a u razgovorima smo sa nekoliko premijerligaških fudbalera, čija imena neću da otkrijem jer su u toku pregovori. Takođe, u planu su pojačanja tri-četiri igrača iz Prve lige RS, koji gravitiraju ka Banjaluci, kako bi sklopili respektabilan sastav u novoj sezoni. Želimo od prvog kola da se Borac postavi kao favorit i da jurnemo ka prvom mjestu. Naš cilj je povratak u Premijer ligu BiH i u skladu s tim ćemo da napravimo ekipu".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Дабогда испали и из прве лиге рс!"!"

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC