• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" mogu na Hrvatsku i Srbiju

Autor mondo.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine biće u drugom šeširu žrijeba Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, koji će biti održan u hotelu "Panorama" u Zagrebu, 3. aprila od 18 časova.

Izabranici Sakiba Malkočevića su bili drugoplasirani u Grupi 7 kvalifikacija za EP igrača do 17 godina, ali su na završni turnir prošli kao jedna od sedam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Pred žrijeb u Zagrebu, poznati su i šeširi u koje će biti razvrstane nacionalne selekcije.

Pobjednici "elit" grupa, uz domaćina Hrvatsku, smješteni su u prvi šešir: Njemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Holandija, Francuska i Španija.

Kadetska reprezentacija BiH u elitnim kvalifikacijama je savladala Češku (2:1), remizirala sa selekcijom Slovenije (0:0) i upisala poraz od vršnjaka iz Engleske (0:1).

U drugom šeširu, uz Bosnu i Hercegovinu naći će se sljedeći nacionalni timovi: Mađarska, Turska, Italija, Ukrajina, Norveška, Srbija i Farska Ostrva.

To u praksi znači da se može dogoditi da Hrvatska, kao nosilac u Grupi A bude za rivale dobila i "zmajiće" i "orliće".

Izvlače se četiri grupe od po četiri reprezentacije, s tim da u svakoj grupi imamo po dva predstavnika iz prvog i drugog šešira.

Turnir počinje 3. maja i traje do 19. maja, a najboljih pet reprezentacija ostvariće plasman na Svjetsko prvenstvo za igrače ovog uzrasta koje se održava u Indiji, u oktobru.

Utakmice će se igrati u Varaždinu, Velikoj Gorici, Rijeki, Zaprešiću, Kostreni i na dva stadiona u Zagrebu - stadion "Lučko" i stadion "Svetog Josipa Radnika".



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC