• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović: Svi "orlići" se druže, nema klanova!

Autor mondo.rs

"Oni su dar za srpski fudbal, najlepši poklon za jednu zemlju!", kazao je selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović o fudbalerima koje je poveo u Poljsku na Evropsko prvenstvo za usrast do 21. godine.

 Nenad-Lalatovic-izjava-pred-Srbija-Portugal-mlade-reprezentacije. Izvor: MN PRESS

Srbija je spremna za Evropsko prvenstvo mladih.

Fudbaleri koje je okupio Nenad Lalatović dugo se već pripremaju za prve mečeve u okviru grupne faze EURA, a nakon sedam dana boravka u Poljskog preselili su se u Bidgošć - mesto u kome će odigrati tri utakmice nakon kojih će znati da li idu u polufinale ili kući.

Selektor je istakao da su u Beogradu radili na fizičkoj spremi, dok su se u zemlji domaćina kontinentalne smotre mladih fudbalera fokusirali na taktiku.

Istakao je da je bilo malo i problema sa povredama, pošto su ofanzivci Andrija Živković i Mijat Gaćinović propustili nekoliko treninga, ali će biti spreman za prvi meč protiv Portugala. Upravo će fudbaler Ajtrahta iz Frankfurta odmeniti Sergeja Milinković-Savića kome je njegov klub Lacio uskratio priliku da i sa ovom generacijom Srbije osvoji prvenstvo na kom učestvuje.

"Radi se o igraču koji je bio važna karika u selekciji koja je bila omladinski prvak Evrope, kasnije i najbolja na svetu u uzrastu do 20 godina. I naravno da će nam nedostajati, ali njegov izostanak smo arhivirali i okrenuli se novim rešenjima. Najbliži da ga zameni je Mijat Gaćinović koji u Ajntrahtu igra na istoj poziciji", kazao je Lalatović i pojasnio svoju zamisao:

"U trouglu sa Grujićem i Maksimovićem, pokazalo se na treninzima, odlično funkcioniše. Imamo tu još mogućnosti, ali ne bih govorio više o imenima", naveo je on.

Srpski trener je istakao i da je ekipa sjajno dočekana u Bidgošću i da se u gradu oseća atmosfera velikog takmičenja za koje pretpostavlja da će i fudbalski opravdati očekivanja.

Izvor: MN PRESS


"Nikad kvalitet nije bio ovako skoncentrisan, jer dalje praktično ide samo prvoplasirana selekcija. Učinićemo sve, naravno, da to budemo mi, bez obzira na činjenicu da je i sam dolazak ovde uspeh za naš fudbal", kazao je Lalatović.

Posebno je pohvalio mlade fudbalere za koje misli da će uskoro biti važni šrafovi i u seniorskoj selekciji koja odlično gura u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje je na programu za tačno godinu dana.

"Momci koji se nalaze ovde u Poljskoj predstavljaju budućnost našeg reprezentativnog fudbala, strahovit potencijal za dane koji dolaze. Ja im stalno ponavljam da veruju u sebe, jer ono što oni imaju to se stiče radom, ali dobija i rođenjem. Oni su dar za srpski fudbal, najlepši poklon za jednu zemlju!", kazao je Lalatović i na jednu stvar posebno skrenuo pažnju:

"Raduje me atmosfera među njima, svi se druže, nema podele i klanova, dišu kao jedan. A to je važan preduslov za svaki rezultat".

Srbija prvi meč na turniru igra u subotu protiv Portugala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC