• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golčina rešila finale: Nemačka šampion Evrope!

Autor mondo.rs

Seniorski prvak sveta i šampion kontinenta u U-21 uzrastu! I to zahvaljujući sjajnoj, timskoj partiji i perfektnom golu Mičela Vajzera.

Španija je bila veliki, apsolutni favorit, ali napušta Poljsku bez trofeja. Titula šampiona Evrope u U21 konkurenciji odlazi u Nemačku, drugi put u istoriji!

Ni Đerar Deulofeu, povratnik u Barselonu, ni Marko Asensio, vezista Reala i strelac gola u finalu Lige šampiona, ni Saul iz Atletika, ni Beljerin iz Arsenala, ni bilo ko među Špancima nije imao rešenje za perfektnu igru mladih "pancera".

NEMAČKA - ŠPANIJA 1:0 (1:0)

Izabranici Stefana Kunca, osvajača seniorskog EP 1996. godine, zaokružili su sjajnih godinu dana rada sa selektorom popevši se na tron Evrope. Neizbežno je istaći - apsolutno zasluženo!

Čvrsti, večeras krunisani šampioni dozvolili su Špancima samo JEDAN udarac u okvir gola.

Za to vreme, kontrolisanom igrom su imali veći posed lopte i jednim, fenomenalnim udarcem glavom Mičela Vajzera, rešili pitanje pobednika. Gol karijere desnog beka Herte! 

Činjenica da za Nemce na ovom turniru nisu nastupili ni Gorecka, Džan, Brant, Kimih, Sane, Vajgl i drugi samo daje dodatnu vrednost uspehu generacije rođene 1994. godine i kasnije.

Šampioni Evrope večeras su postali Žulijan Polersbeg, Džeremi Tolijan, Janik Gerhart, Niklas Štark, Maks Mejer, kapiten Maksimilijan Arnold, Serž Gnabri, Mark Oliver Kempf, Mičel Vejzer, Janik Haberer, Maksimilijan Filip i rezervisti Nadijem Amiri, Levin Oztunali i Dominik Tor!

Na putu ka tituli, ušli su u polufinale kao najuspešniji drugoplasirani tim, pobedama nad Češkom i Danskom, uz poraz od Italije, a potom su u finale ušli eliminisavši Englesku na penale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC