• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS: Neka bude i "zlatni jubilej" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Svečanom akademijom u Banskom dvoru u Banjaluci u utorak uveče obilježen je srebrni jubilej - 25 godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske.

 Fudbalski savez RS: Akademija 25 godina postojanja FOTO Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nakon što je u ponedjeljak počela proslava dodjeljivanjem priznanja najzaslužnijim pojedincima i klubovima FSRS od osnivanja 5. septembra 1992. godine do danas, uslijedila je i Svečana akademija u Banskom dvoru na kojoj je uručeno i pet posebnih nagrada.

Laureati za četvrt vijeka postojanja FSRS su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, fudbalski savezi Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i bivši predsjednici Saveza Branko Lazarević i Milan Jelić.

U ime predsjednika Srpske Milorada Dodika, koji zbog obaveza nije prisustvovao dodjeli priznanja, nagradu je primio njegov savjetnik i izaslanik Miladin Dragičević.

"Meni je pripala čast i dužnost da se u ime Milorada Dodika zahvalim FSRS, koji zna kao i uostalom svi sportisti da je predsjednik RS uz njih. Prenosim vam i želju da u što skorije vrijeme A tim Republike Srpske odigra međunarodnu utakmicu poput Katalonije ili Baskije i to je naš cilj koji ne treba da krijemo", poručio je Dragičević nakon preuzimanja nagrade.

U ime nagrađenih saveza FS BiH i FS Srbije nagrade su iz ruku predsjednika FSRS Mile Kovačevića primili potpredsjednik bh. saveza Milorad Sofrenić i izaslanik prvog čovjeka FSS Slaviše Kokeze, legendarni fudbaler i trener Ilija Petković.

Sofrenić se zahvalio svima u FSRS na ogromnom doprinosu razvoja fudbala, krovnog državnog saveza i reprezentacije BiH.

"Nadam se da će FS RS doživjeti još mnogo jubileja i da će još više da doprinese razvoju fudbala u BiH", dodao je potpredsjednik FS BiH.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ilija Petković se najprije izvinio što predsjednik FS Srbije (Slaviša Kokeza) nije na proslavi, ali je i naglasio da je opravdano odsutan sa "orlovima" u Dablinu.

"Volio bih da kad sljedeći put kad dođem u Banjaluku budemo pod istim krovom, jer Srpska zaslužuje da kao i drugi savezi bude primljena pod okrilje FIFA i UEFA i zaokruži svoje postojanje na međunarodnoj sceni", izjavio je Petković i dodao da se nada i što skorijoj međusobnoj utakmici između selekcija Srbije i Srpske.

"Želim FSRS i da dočeka 'zlatni jubilej'".

Prisutnim zvanicama obratila se i ministarka porodice omladine i sporta u Vladi RS Jasmina Davidović, koja je naglasila da je FSRS najuspješniji od svih sportskih saveza u Srpskoj.

"I to po načinu organizacije, po broju članova i nadam se da se neće naljutiti drugi, ali FS RS može biti uzor ostalim sportskim savezima", izjavila je Davidovićeva.

Centralna svečanost u Banskom dvoru počela je himnom RS "Moja republika" u izvođenju hora Banjalučanke, koje su i na kraju Akademije otpjevale britanski rok klasik grupe Queen "We will Rock You".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC