• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako igra Dortmund osjetila je Borusija

Autor mondo.ba

Borusija Dortmund pobijedila Borusiju Menhengladbah i sačuvala prvo mjesto na tabeli Bundeslige. Odlično veče Obamejanga i Filipa.

Fudbaleri Hofenhajma nešto više od dva časa bili su lideri Bundeslige.

Čekao se derbi u Dortmundu dvije Borusije. Na kraju nakon odlične igre domaći tim je slavio ubjedljiv trijumf, a golove su postigli Vajgl, Filip (dva) i Obamejang (tri).

Do ovog meča najubjedljivija pobjeda tima iz Dortmunda bila je 5:0, ali večeras su dali više golova, s tim da su i primili jedan. Prvi gol, koji su primili ove sezone, a dali su čak 19.

BORUSIJA DORTMUND - BORUSIJA MENHENGLADBAH 6:1 (3:0)

Tim iz Dortmunda je lider Bundeslige sa 16 bodova. 

Odlična najava i poziv navijačima za meč Lige šampiona u utorak, kada će gostovati šampion Evrope Real,koji nije u bog zna kakvoj formi.

Dortmund je pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu.

Reviju golova počeo je Maksimilijan  Filip.

Nakon odlične akcije domaćih koju je započeča Vajgl, a Obamejang upisao novu asistenciju, završio je Maks Filip, koji  je sjajno plasirao loptu u mrežu. Treći gol Maksa Filipa ove sezone u Bundesligi.

width="610" height="343"ž

Kod drugog gola još jedna fenomenalna akcija domaćih. Ponovo je starijalc Maks Filip, koji je između dvojice štopera domaćih poslao loptu u mrežu. Njegov četvrti gol i tada mu Obamejang na čelu klupske liste strijelaca bježi samo za gol.

U finišu prvog poluvremena morao je i on da pogodi. Poslije asistencije i dvije pogođene prečke Obamejang je dao gol. Ovaj put asistent je Maks Filip, minut je 45, a rezultat je 3:0 za Borusiju Dortmund. Ovim golom Obamejang se izjednačio na čelu liste strijelaca Bundeslige sa Robertom Levandovskim. Obojica imaju po šest golova.

Odličan fudbal u prvom poluvremenu su igrali ovi protivnici. Bilo je šansi i na drugoj strani, ali je golman domaćih Burki, koji je branio na golu Dortmunda jubilarni 100. put odlično intervenisao. Dva puta je zicer odbranio Azaru.

Početkom drugog poluvremena Obamejang je postigao svoj drugi gol na meču, kojim je preuzeo lidersku poziciju najboljeg strijelca Bundeslige. Igrao se 50. minut.

Het trik Obamejang je komplatirao u 68. minutu. Gabonac  je iz kontre došao do novog gola. Ovo je njegov ukupno četvrti het trik otkako je član tima iz Dortmunda.

Počasni gol za goste dao je Štindl u 66. minutu.

Na kraju mladi Juliijan Vajgl je postigao najljepšti gol. Iz "koljena" je potegao i pogodio za prvijenac u Bundesligi. Kakva veče za navijače Borusije iz Dortmunda.

BUNDESLIGA - 6. KOLO:

U subotu:

 Lajpcig - Ajntraht 2:1 (1:0)

/Ogastin 28, Verner 67 – Rebić 77 /

 Hofenhajm – Šalke 2:0 (1:0)

/Gajger 13, Rup 90+3 /

Verder – Frajburg  0:0

Majnc – Herta 1:0 (0:0)

/De Blasis (p) 54/

Štutgart – Augzburg 0:0

Borusija Dortmund - Borusija Mehnehgladbah  6:1 (3:0)

/Filip 28, 32, Obamejang 45,50, 62, Vajgl 79  - Štindl 66 /

 U nedjelju:

Hanover - Keln (15:30)

Bajer Leverkuzen - HSV (18:00)

Petak:

Bajern Minhen - Volfsburg 2:2 (2:0)

/Levandovski 33 pen, Roben 42 - Arnold 56, Didavi 83/

TABELA: Borusija Dortmund 16, Hofenhajm 14, Bajern Minhen  13, Hofenhajm 11, Hanover (-1)11, Augzburg 11, Lajpcig 10, Šalke 9, Borusija Menhengladbah 8, Herta 8, Ajnhtraht 7, Štutgart 7, Volfsburg  6, HSV(-1) 6, Bajer Leverkuzen (-1) 4, Frajburg 4,  Majnc 3, Frajburg 3, Verder 3, Keln (-1)0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC