• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUTSAL: Sjajna Srbija ide kući

Autor mondo.rs

"Orlovi" poraženi od Kazahstana u četvrtfinalnoj utakmici Evropskog prvenstva, iako su diktirali ritam i stvorili veliki broj šansi.

 FUTSAL: Sjajna Srbija ide kući Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale šampionata Evrope u Ljubljani, ali je po prikazanoj igri bila mnogo bliže trijumfu nego što se moglo predvideti po nekim parametrima.

Izabranici Gorana Ivančića napali su od prvog minuta, međutim, propustili su brojne šanse i morali da pruže ruku iskusnijem i srećnijem rivalu, na čijem golu je blistao naturalizovani Brazilac Iguita.

Srbija - Kazahstan 1:3 (0:1)!

Gol nade za "orlove" dao je Slobodan Rajčević u 36. minutu, a na drugoj strani su strelci bili Žamankulov u sedmom, Tjanan u 23. i Daglas u poslednjem, 40. minutu.

Vodećim pogotkom su kažnjeni promašaji srpskih fudbalera, koji su bili rešeni da se revanširaju za poraz u meču za bronzanu medalju (2:5), pre dve godine u Beogradu, pa su u prvih šest minuta morali da dođu makar do minimalne prednosti.

Prvo je Rajčević pogodio stativu, zatim iz tri uzastopna šuta u jednom napadu nije uspeo da zatrese mrežu (dve odbrane Iguite i treći neprecizan udarac), a onda je i Denis Ramić loše završio kontru koju je "povukao" Mladen Kocić.

Usledio je "slobodnjak" za Kazahstan, Miodrag Aksentijević je odbranio oštar udarac, a naši igrači sporo reagovali i omogućili Žamankulovu da sa šest metara smesti odbitak u mrežu - 0:1.

Do kraja poluvremena izdvajamo prečku Kazahstana u 13. minutu i stativu maleroznog Rajčevića minut kasnije, nakon čega je utakmica, pod uticajem umora igrača, ušla u mirniju fazu.

"Orlovi" su i drugo poluvreme počeli agresivno, ugrožavali Iguitu iz svih pozicija, međutim, Tjanan je iz kontre "2 na 1" u 23. minutu povisio na 0:2.

Kocić je izgubio loptu na sredini terena, po reakciji je delovalo da je fauliran, ali sudije nisu ništa svirale i bio je to još jedan "jeftino" primljen gol. Postalo je time vrlo teško za "orlove", ali ne i završeno.

Izvor: MN PRESS


Tražila se mogućnost da se jednim golom vrate u život i to se desilo u 36. minutu, kada je Rajčević sa sedam metara, na pas Marka Perića - konačno - poslao loptu na pravo mesto, svojim 14. udarcem na ovoj utakmici!!!

Srbija je povukla Aksentijevića kako bi u napadu imala igrača više i izjednačujući gol je u poslednja četiri minuta "visio" u vazduhu.

Kocić je topovskim udarcem sa 10 metara uzdrmao mesto gde se spajaju prečka i stativa, u 39. minutu je tukao u donji desni ugao, a Iguita paradom izbio u polje... Kapiten Marko Perić u 40. minutu je probao "špicem" iskosa, od siline udarca u telo Iguiti je izbijen vazduh, ali izjednačenja nije bilo.

Nažalost, Kocić je pola minuta pre kraja izgubio loptu kao poslednji čovek, a Daglas posle kratkog sprinta otklonio sve dileme, poslavši loptu u nebranjenu mrežu - 1:3.

"Orlovi" se uzdignute glave vraćaju kući, a Kazahstan u polufinalu čeka Španiju ili Ukrajinu.

SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Momčilović, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović, Vulić.

KAZAHSTAN: Iguita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas, Nurgožin, Šamro, Tajnan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Tursagulov, Orazov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC