• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA: Pele 1958, pa Mbape 2018!

Autor mondo.rs

Ovakav nastup tinejdžera na Mundijalima nije viđen 60 godina.

Bez obzira na to šta će Francuska uraditi u nastavku Svetskog prvenstva, Kilijan Mbape u subotu je stavio snažan pečat na turnir!

Supertalentovani napadač postigao je dva gola za "trikolore" protiv Argentine i povukao ih ka spektakularnoj pobedi, u najuzbudljivijoj utakmici Mundijala!

Francuz sa "desetkom" na leđima bio je zapažen od početka do kraja najatraktivnije utakmice turnira. U 11. minutu trčao je brže od svih na terenu i iznudio penal kojim je Antoan Grizman doneo vođstvo 1:0, a u drugom delu je u gužvi dao gol za 3:2, pa ponovo bio kao munja dok mu je Olivije Žiru ostavljao loptu da postavi nedostižnih 4:2.

Tim golom Mbape je ekipi doneo mesto u četvrtfinalu, a sebi mesto u istoriji.

Od 1958. godine i Mundijala u Švedskoj nije se dogodilo da igrač mlađi od 20 godina postigne dva gola na jednoj utakmici. Tada je to uradio legendarni Pele, a 60 godina kasnije u Kazanju je to uspeo Mbape!



"Veoma sam sam srećan zbog toga i drago mi je što sam postao tek drugi tinejdžer koji je dao dva gola u nokaut fazi Svetskog prvenstva. Ali, hajde da stavimo stvari u pravi kontekst, jer je Pele potpuno druga kategorija. Ipak, dobro je biti među tim ljudima", rekao je Francuz posle utakmice.

Na turniru u Rusiji Mbape je dao tri gola.

"Kao što sam i ranije i uvek govorio, na Svetskom prvenstvu igrate protiv najboljih igrača i imate priliku da pokažete šta možete, kao ida testirate svoje mogućnosti. Nema boljeg mesta za to od Mundijala".

Biće uživanje pratiti Mbapea i u nastavku Svetskog prvenstva, u kojem će u četvrtfinalu njegov tim igrati protiv boljeg iz duela Urugvaj - Portugal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC