• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao bez golmana: De Hea se nije "pojavio" u Rusiji

Autor mondo.rs

Mnogo toga nije funkcionisalo u igri Španije, ali je daleko najuočljivije to koliko David de Hea nije bio - David de Hea.

David de Hea je protekle sezone spasao Mančester junajted u mnogo situacija, bio je najbolji golman Premijer lige, ali ljeto na Mundijalu neće pamtiti ni po čemu dobrom.

Španija je doživjela "brodolom" u osmini finala i eliminisali su je domaćini Rusi poslije boljeg izvođenja penala, a mnogo toga nije štimalo u igri "furije" - daleko najuočljivije je to da su praktično igrali bez golmana....

Zvuči nevjerovatno, ali David de Hea je na četiri meča na Svjetskom prvenstvu (oko 400 minuta) zabilježio samo jednu odbranu i primio ŠEST golova iz sedam šuteva!

Jedan od njih bio je i iz penala protiv Rusije koji je skrivio Đerar Pike, a De Hea se nije "vratio na staro" ni u penal-seriji na "Lužnjikiju" pošto su ga savladali četiri puta. Istina, jednom je bio veoma blizu da odbrani, ali je Igor Akinfejev bio heroj na drugoj strani.

Dugogodišnji čuvar mreže CSKA dva puta je "skinuo" jedanaesterce, više nego što je De Hea imao odbrana za cijeli turnir, i odveo svoj tim u četvrtfinale Mundijala.


Mnogi smatraju i da je za De Heu ovo bila "posljednja audicija" za Real Madrid, klub koji je već godinama zainteresovan za njega, a vidjećemo da li će šampion Evrope odlučiti da ga dovede poslije ovako očajnog Mundijala.

Najvjerovatnije će čuvar mreže Španije biti u najgorem timu prvenstva...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC