• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski prvaci: Živela Republika!

Autor mondo.rs

Selektor Didije Dešan i Antoan Grizman oduševljeni stali pred novinare i povikali: "Mi smo Francuska, živela Republika."

Didije Dešan pre 22 godine postao je prvi Francuz koji je podigao "Zlatnu Boginju". Danas je to ponovio Ugo Loris, kapiten sjajne generacije Francuza.

"Trikolori" su prvaci sveta posle ubedljive pobede, ali ne i igre protiv Hrvatske u finalu 21. Svetskog prvenstva u Rusiji. Dešan se izjednačio sa Mariom Zagalom i Francom Bekenbauerom, jedinom dvojicom koju su do danas kao kapiteni i selektori pobeđivali na Mundijalima.

"Divan, prelep osećaj", ushićen je bio Dešan.

Luka Modrić najbolji igrač Mundijala!

"Imamo šampione sveta, a tek im je 19 godina... Nismo igrali lepo, ali smo pokazali kvalitet i, ipak, smo dali četiri gola. Zasluženo smo prvaci sveta. Toliko je bolelo kada smo izgubili u finalu EURA, ali sada je sve došlo na svoje. Ovaj trenutak pripada igračima, za 55 dana smo uradili puno posla. Sada smo krunisani kao šampioni sveta. Budite ponosni što ste Francuzi, mi jesmo! Mi smo plavi, živela Republika", u dahu je govorio selektor Francuske.

Francuzi najmlađi od 1978. godine, Mbape od '58!

Teško je reči zbog silnog oduševljenja pronalazio Antoan Grizman. Sjajni fudbaler madridskog Atletika "gurao" je Francusku ka tronu.

"Ne znam gde sam! Stvarno sam srećan. Bio je veoma težak meč, Hrvatska je sjajno ušla u utakmicu i dugo nas mučila. Mi smo uspeli stidljivo da se vratimo, uspeli smo da napravimo razliku. Jedva čekamo da pehar vratimo je u Francusku", rekao je posle utakmice Grizman.

A o penalu je dodao:

"Oklevao sam, hteo sam da izvedem "Panenku", kao Zidana (smeh). Ali sam, ipak, šutnu otvorenim stopalom", podvukao je presrećni Antoan Grizman.

FRANCUSKA je ŠAMPION sveta - drugi put!

Adil Rami nije igrao u finalu, ali je po završetku utakmice bio jedan od najsrećnijih. Nije ispuštao teleon iz ruke, želeo je svaki detalj da dokumentuje.

"Svetski šampioni? Pa, to je za nas normalno", u stilu Miroslava Nikolića počeo je Rami.

"Francuskog i marokanskog porekla sam i ponosan sam zbog toga. Sve bih učinio za svoju zemlju, volim Francusku. Presrećan sam i ova zemlja zaslužuje da se raduje. Idemo na žurku jer nije lako postati svetski prvak u najpopularnijem sportu na svetu. Potrebno je previše žrtvovanja i odricanja. Nije lako", dodao je Rami.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC