• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Borac na "anđeoskoj" izložbi

Autor mondo.ba

U Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci, u četvrtak, 11. oktobra, u 19.00 časova biće otvorena izložba beogradskog konceptualnog umjetnika Uroša Đurića, pod nazivom "Kojim putem do kuće".

Prva samostalna izložba Uroša Đurića u Banjaluci predstavlja presjek tri decenije stvaralaštva ovog uspješnog umjetnika, koji kroz svoje umjetničke projekte komentariše i kritikuje društvo u kojem živi i stvara.

Postavka u MSURS obuhvatiće najznačajnije radove iz njegove bogate i uspješne karijete: slike, fotografije i video radove iz nekoliko Đurićevih ciklusa, uklučujući i novi ciklus "Umjetnost za klasno društvo".

Ono što će svakako biti zanimljivo za banjalučku publiku jeste činjenica da će osim svojih najznačajnijih radova iz veoma bogate karijere Uroš Đurić prikazati i najnoviji rad iz ciklusa "Bog voli snove srpskih umjetnika" koji je nastao u saradnji sa igračima FK Borac iz Banjaluke.

"Uroš Đurić je za potrebe ovog rada, proveo je nekoliko dana na treningu sa fudbalerima i stručnim štabom našeg kluba i fotografisao se kao dvanaesti igrač kluba. Uključujući sport, u ovom slučaju fudbal kao najvažniju sporednu stvar na svijet u svoj umjetnički opus, umjetnik želi da se integriše u zajednicu, podrži naš fudbalski klub kao jedan od simbola banjalučkog sporta i na ovaj način dodatno angažuje lokalnu zajednicu", saopšteno je iz FK Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC