• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Bitnije Zrinjskom nego Sarajevu

Autori mondo.ba Autori Fena

S obzirom na poraz Zrinjskog na gostovanju kod Zvijezde u prošlom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, pred aktualnim prvacima težak je zadatak da se "vade" protiv vodećeg Sarajeva u utakmici 17. kola.

 Blaž Slišković pred Zrinjski - Sarajevo, 17. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iako, po riječima trenera "plemića" Blaža Sliškovića, postoji imperativ pobjede u derbiju protiv Sarajeva, o toj utakmici ne želi razmišljati u kategorijama "biti ili ne biti".

"Svakako je u ovom trenutku ova utakmica bitnija za nas nego za Sarajevo, jer oni nama bježe pet bodova. Pritisak na nas je veći i zato sam pokušao protekle sedmice skinuti taj pritisak i rasteretiti same igrače. Vjerujem da smo psihološki spremni nositi se s tim teretom i da ćemo u utakmicu ući rasterećeni", izjavio je Slišković na konferenciji za novinare.

Osvrnuo se na poraz Zrinjskog kod Zvijezde (1:0), kazavši kako je razočaran ostvarenim rezultatom, ali ne i igrom njegove ekipe u Ugljeviku.

"Bilo je dobrih trenutaka, kontrolisali smo igru veći dio utakmice, sve dok nismo krenuli po pobjedu, po taj treći bod. Tu smo se previše otvorili, pojedini igrači napravili su skupe greške što nas je koštalo primljenog pogotka. Međutim, do primljenog gola nemam zamjerku svojim igračima. Na onakvom terenu nije se ni moglo više prikazati kada je u pitanju sam kvalitet igre", dodao je trener Zrinjskog.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, Slišković je rekao kako očekuje defanzivno Sarajevo koje će se orijentisati na polukontre i kontre što je, po njegovim riječima, najjače oružje izabranika Husrefa Musemića.

Sarajevo je ove sezone, za razliku od prethodnih, puno opasnije jer je sve podređeno kolektivu, smatra Slišković.

"Sarajevo sada igra puno jednostavnije, puno brže. Nema pojedinaca koji se svojom igrom žele istaknuti, odskočiti od drugih, nego su svi podredili svoju igru kolektivu i to donosi rezultate. To je ogromna promjena u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu gdje su imali kvalitetne pojedince koji se nisu stavljali u službu kolektiva", zaključio je šef struke mostarskog tima.

Slišković, zato, smatra da za Sarajevo neće biti prevelik hendikep izostanak nekoliko prvotimaca.

Sudar prvog i drugog na tabeli Premijer lige BiH na programu je u subotu od 16.30 na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC