• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Kada sam vidio Modrića, zaljubio sam se

Autor mondo.ba

Proslavljeni bh. fudbaler je kao skaut Sošoa gledao Luku Modrića u dresu Zrinjskog. Odmah se "zaljubio u njega" i preporučio ga Francuzima, ali...

 Mehmed Baždarević prpporučio Luku Modrića Sošou Izvor: Samir Cacan/MONDO

Luka Modrić je na putu do Real Madrida i Zlatne lopte sezonu proveo i u Zrinjskom.

Prije 15 godina, tačnije u sezoni 2003/04. Modrić je kao pozajmljeni igrač zagrebačkog Dinama, tek punoljetan dječkić, stigao u Mostar. Malo ko mogao je zamisliti da će deceniju i po kasnije taj isti Modrić u rukama držati trofej namijenjen najboljem svjetskom fudbaleru.

Upravo u Zrinjskom ga je primijetio Mehmed Baždarević, tada skaut Sošoa.

"Tada sam radio na regrutovanju igrača za Sošo, a u ovom klubu smo uvijek imali bogatu tradiciju saradnje sa igračima sa prostora bivše Jugoslavije. Rečeno mi je da idem vidjeti jednog defanzivca mostarskog Zrinjskog... Teren je bio loš, na tribinama je bilo možda 400 ljudi i tog dana sam primijetio Luku Modrića. Imao je 18 godina i bio je još krhkiji nego sada, ali je bio umjetnik! Kada sam vidio šta je u stanju u raditi na tako lošem terenu...", izjavio je Baždarević u razgovoru za "Le Parisien".

"Mogao je osjetiti fudbal, igrao je sa takvom lakoćom i fluidnošću, imao je nevjerovatnu sposobnost izbacivanja svojih protivnika iz igre. Tog dana sam zaista bio impresioniran. Vratio sam se još jednom, ponovo ga gledao kako igra i ponovo sam bio zadivljen. Zaljubio sam se u njega".

Baždarević je potom obavijestio čelnike kluba o svom otkriću, ali Modrićev transfer u Sošo nikada nije realizovan.

"Luka je već bio prestar da ga dovedemo u naš omladinski pogon. Stupili smo u kontakt, ali njegov tadašnji klub je tražio pet miliona evra za transfer. Bilo je to previše za klub poput Sošoa. Ipak, mi smo ga primijetili prije svih ostalih", ističe je Baždarević.

MONDO se prisjetio sezone 2003/04. kada je dres mostarskog Zrinjskog nosio Luka Modrić, najbolji fudbaler svijeta u 2018. godini.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ljepotani ste obojica

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC