• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ludilo" u Firenci!

Autor mondo.ba

Iako je Fiorentina imala igrača manje, dva puta je vodila protiv Sampdorije, ali je iskusni Fabio Kvaljarela sa dva pogotka u finišu preokrenuo, da bi u 93. minutu bod domaćinu osigurao Herman Pecela - 3:3 (1:1).

Sjajan meč odigran je u nedjelju na "Artemio Frankiju" i na kraju je kad se sve sabere pravda ipak zadovoljena!

FIORENTINA - SAMPDORIJA 3:3 (1:1)

Sve što fudbal čini najvažnijom sporednom stvari na svijetu moglo je danas da se vidi u utakmici 20. kola Serije A u Firenci!

Majstorski golovi, nonšalancija pojedinaca iz napada, crveni karton, fantastično izveden slobodan udarac, iskustvo i lukavstvo Fabija Kvaljarele, ali i činjenica da sreća uvijek prati hrabre!

No krenimo redom...

U prvih 15-ak minuta "viola" je propustila najmanje dvije-tri odlične šanse koje nisu iskoristili Đovani Simeone i Federiko Kijeza.

Promašaji sinova mnogo slavnijih očeva, za sada, Dijega "Čola" Simeonea i Enrikea Kijeze na sreću domaćih navijača nisu koštali klub iz Firence poraza.

Kad nisu mogli "tatini" sinovi da zatresu mrežu, situaciju je spasio Luis Murijel, koji je u 34. minutu pretrčao 50-ak metara, prevario dvojicu čuvara i plasirao loptu u ugao - 1:0.

Međutim, samo četiri minuta kasnije "ljubičasti" su ostali sa 10 igrača u polju, nakon što je Švajcarac Edimilson Fernandeš bespotrebno zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavio saigrače na cjedilu. Prvu opomenu dobio je od arbitra Marka Di Bela u 14. minutu, pa su gosti iz Đenove skoro sat vremena imali igrača više.

Ali su uspjeli da iznednače prije odlaska na odmor fantastičnim udarcem iz slobodnjaka Gastona Ramireza - 1:1.

Trener Fiorentine Stefano Pioli odmah je na poluvremenu izostavio Simeonea, moguće i zbog propuštenih šansi, ali vjerovatnije zbog igrača manje u polju, s obzirom da je "rezervista" Brajan Dabo bio korisniji u veznom redu.

Srpski reprezentativac Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta za Fiorentinu i zaradio žuti karton.

 Kjeza je ostao u ekipi, ali ni njegov otac i mlađi brat, koji su bili na tribinama stadiona "Artemio Franki" nisu bili zadovoljni njegovim izdanjem, ali i cjelokupnom partijom "viola".

Imao je doduše Kjeza u 68. minutu dobru šansu da dovede Fiorentinu ponovo u vođstvo, ali je oklijevao sa udarcem, pa je izblokiran.

Shvativši očigledno da nije Kijezin dan, Murijel je opet morao da uzme stvar u svoje ruke, odnosno noge!

Prevario je opet dvojicu čuvara, a potom pretrčao 70-ak metara i imao u mat poziciji upravo Kijezu, ali se odlučio na udarac i pogodio suprotan ugao Đenovljana - 2:1.

Probali su domaći igrači da sačuvaju prednost, međutim, nisu računali na starog lisca Fabija Kvaljarelu, koji je sa dva gola u razmaku od 81. do 84. minuta osigurao da bodovi idu u Đenovu.

Najprije iz penala, koji je skrivio Viktor Hugo, da bi potom odlično reagovao između dvojice defanzivaca Fiorentine i plasirao loptu u mrežu - 2:3.

I kad se činilo da "ljubičasti" više nemaju snage s obzirom da su igrali više od poluvremena sa igračem manje, uslijedila je gužva u kaznenom prostoru iz koje se izrodilo izjednačenje - 3:3, po ko zna koji put o čemu smo ranije pisali.

Strijelac je bio Argentinac Herman Pecela za deveti remi Fiorentine, koja je uz Torino, najviše puta odigrala neriješeno ove sezone.




SERIJA A - 20. KOLO:

Frozinone - Atalanta 0:3 (0:2)
/Manćini 11, Zapata 44, 47/

Fiorentina - Sampdorija 3:3 (1:1)
/Murijel 34, 70, Pecela 90+3 - Ramirez 44, Kvaljarela 81 pen, 84/

SPAL - Bolonja 1:1 (0:1)
/Kurtić 64 - Palasio 24/

Kaljari - Empoli 2:2 (1:0)
/Pavoleti 36, Farijas 90+1 - Di Lorenco 70, Zajc 81/

Napoli - Lacio (20.30)

Ponedjeljak:

Đenova - Milan (15.00)
Juventus - Kjevo (20.30)

Igrano u subotu:

Roma - Torino 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 33 pen, El Šaravi 73 - Rinkon 50, Ansaldi 67/

Udineze - Parma 1:2 (0:1)
/Okaka 50 - Ingleze 11 pen, Žervinjo 68/

Inter - Sasuolo 0:0

TABELA: Juventus (-1) 53, Napoli (-1) 44, Inter 40, Roma 33, Lacio (-1) 32, Atalanta 31, Milan (-1) 31, Sampdorija 29, Parma 28, Torino 27, Fiorentina 26, Sasuolo 26, Kaljari 21, Đenova (-1) 20, Udineze 18, SPAL 18, Empoli 17, Bolonja 14, Frozinone 10, Kjevo (-1) 8*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC