• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Princ sa Neretve" dobija državnu nagradu za sport

Autor mondo.ba

Dušan Bajević, legendarni fudbaler Veleža, u srijedu će u Sarajevu na svečanoj ceremoniji primiti Državnu nagradu za sport za 2018. godinu.

 Dušan Bajević - državna nagrada za sport u BiH Izvor: MN PRESS

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović sutra će u Sarajevu na svečanoj ceremoniji nagradu uručiti proslavljenom fudbaleru i fudbalskom radniku Dušanu Bajeviću, legendarnom "Princu sa Neretve".

Ceremonija će biti održana u holu u prizemlju zgrade Parlamentarne skupštine BiH u 11 sati, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Bajević je u dva navrata igrao za mostarske "rođene", s Enverom Marićem i Franjom Vladićem činio je čuveni BMV - Veležov trio.

U to vrijeme konstantno su bili u vrhu prvenstva Jugoslavije, a mostarski tim bio je među najpopularnijim u nekadašnjoj državi. Nažalost, nisu osvojili nijedan trofej. Ipak, dobre igre u dresu Veleža nisu ostale nezapažene. Tako je debitovao u reprezentaciji 1970, a zajedno sa Slobodanom Santračom bio je najbolji strijelac lige.

U igračkoj karijeri još je nastupao za atinski AEK, gdje je bio šef stručnog štaba i do prošle godine obavljao funkciju izvršnog direktora. Bio je između ostalih i trener Crvene zvezde, te grčkog Olimpijakosa, PAOK-a, Arisa, Atromitosa i kiparske Omonije.

Podsjetimo, laureat za prethodnu godinu bio je Bogdan Tanjević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC