• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Korak bliže kandidaturi za EP 2028 i SP 2030

Autor mondo.rs

U Sofiji održan treći kvadrilateralni sastanak ministara sporta i predstavnika fudbalskih saveza Bugarske, Grčke, Rumunije i Srbije

Srbija, zajedno sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom radi na zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije sastao se u Sofiji sa kolegama iz Bugarske Konstantinom Kralevim, Rumunije Konstantinom Bogdanom Mateijem, zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom i predstavnicima nacionalnih fudbalskih saveza na trećem kvadrilateranom sastanku.

Vođeni su razgovori o Memorandumu o razumevanju između vlada četiri zemlje radi osnivanja Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničke kandidature za dva fudbalska takmičenja.

Konačni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da pripremi dosijee i dokumenta potrebna za kandidature, na osnovu zahteva UEFA i FIFA za organizaciju turnira.

"Veoma sam zadovoljan time što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo i što dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju, a tako je bilo i ovoga puta", stoji u izjavi ministra Udovičića, koji se i zahvalio svojim stranim kolegama "na konstruktivnom pristupu i predanosti u realizaciji zajedničkog velikog cilja".

Udovičić je ponovio da bi organizacija velikog takmičenja poput evropskog i svetskog šampionata mnogo značila Srbiji.

"To bi dugoročno bilo najbolje moguće ulaganje u sportske kapacitete naše zemlje i pružilo podstrek izgradnji novih i planiranom renoviranju postojećih stadiona, kao i razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta na svim nivoima. Takođe, ovaj jedinstveni događaj višestruko bi pozitivno uticao i na druge važne društvene oblasti poput turizma, ekonomije, kulture i drugih, a istovremeno predstavljao idealnu priliku da se Srbija ponovo pokaže kao prvoklasan i gostoprimljiv domaćin i time pošalje afirmativnu sliku u svet", zaključio je Udovičić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC