• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Porto prošao iz penala - ponovo VAR, u 115. minutu!

Autor mondo.rs

Šokantna eliminacija Rome. Edin Džeko će dugo pamtiti promašaje u drugom produžetku...

Noć nevjerovatnih završnica Lige šampiona!

Mančester junajted je u Parizu izbacio PSŽ golom iz penala u 93. minutu, a na sličan i još dramatičniji način mjesto u četvrtfinalu izborio je i Porto!

Poslije 2:1 za Romu na Olimpiku, u srijedu je na "Dragau" poslije produžataka bilo:

PORTO - Roma 3:1!

Tako je kompletiran spisak od prva četiri tima koja su prošla četvrtfinale. Portugalci su se pridružili Totenhemu, Ajaksu i Mančester junajtedu zahvaljujući golu odluke Aleksa Telisa u 115. minutu, iz penala koji je sudija Džunejt Čakir dosudio poslije upotrebe VAR tehnologije.

"Zmajevi" su se tako ponovo našli u četvrtfinalu takmičenja koje su osvajali 1987. i 2004. godine!

Trener Rimljana Euzebio Di Frančesko pokušao je da to spriječi defanzivno orijentisanim početnim sastavom, sa Aleksandrom Kolarovim u startnih 11, ali njegov plan ipak nije donio mir i sigurnost Italijanima.

Golom Tikinja Soaresa u 31. minutu iz "srca" peterca, Porto je nagovijestio dramatičnu noć na "Dragau". Uzvratio mu je kapiten "vučice" Danijele De Rosi, iskoristivši penal u 37. minutu i tim rezultatom ekipe su otišle na odmor.

Na početku nastavka, francuski napadač Musa Marega se nagradio za asistenciju kod prvog gola i takođe udarcem iz peterca postavio važnih 2:1, koje su uveli dvomeč u produžetke.

U dodatnih pola sata, Edin Džeko imao je dvije velike šanse da uvede Rimljane u četvrtfinale, ali ih nije iskoristio u 110. i 112. minutu. A, onda je u prvi plan stupio turski arbitar, zaustavivši igru i dosudivši penal za Porto poslije konsultacije VAR tehnologije.

Jedan od najboljih evropskih arbitara vidio je prekršaj u Florencijevom povlačenju Fernanda za dres i dosudio je jedanaesterac. Iako se činilo da je Fernando bio u ofsajdu i da neće ni stići loptu, Aleks Telis je dobio šansu da odluči dvomeč i iskoristio je - 3:1 i prolaz za Porto!

Ni tu nije bio kraj drame, jer je napadač Rome Patrik Šik u 123. minutu pao u kaznenom prostoru domaćih poslije Mareginog starta. Čakir je ponovo "upalio" VAR, ali je i bez posmatranja monitora odlučio da nije jedanaesterac.

Nedugo potom, Turčin je odsvirao kraj i označio Portoov prolaz u narednu rundu, za koju će žrijeb biti održan u petak, 15. marta u Nionu.



PORTO: Kasiljas - Militao (od 103' Pereira), Felipe, Pepe, Telis - Danilo Pereira, Erera, Korona (od 69' Brahimi), Otavinjo (od 94' Hernani) - Tikinjo (od 78' Fernando), Marega.

ROMA: Olsen - Juan Žezus, Manolas, Markano (od 76' Kristante)- Nzonzi, De Rosi (od 49' Pelegrini, od 96' Šik), Karsdorp (od 55' Florenci), Kolarov - Zaniolo, Peroti - Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC