• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska kolonija bez municije, Zagreb opet slavi!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Interu nedovoljan penal u Frajburgu, Arsenal poveo pa izgubio, Slavija pred senzacijom, Zenit pred eliminacijom.

Napadali su i prijetili Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović - posebno u drugom poluvremenu - međutim, nisu uspjeli da savladaju Samira Handanovića.

Slovenac je sjajno čuvao gol Intera i ima najveće zasluge što se gosti vraćaju u Milano bez primljenog gola u prvom duelu osmine finala Lige Evrope protiv Ajntrahta - 0:0.



Sjajan posao na suprotnoj strani odradio je i Kevin Trap, koji je u 21. minutu odbranio penal Marcelu Brozoviću. Bila je to najbolja prilika za goste, dok su ih domaći imali mnogo više, ali ne i naklonost škotskog sudije Vilijama Koluma, koji u 53. minutu nije želio da pokaže na bijelu tačku poslije duela Halera i D'Ambrozija, iako je pola sata ranije za kontakt sa manje intenziteta, između Želsona Fernandeza i Lautara Martineza dosudio jedanaesterac.

Upravo ta odluka razbjesnila je Ajntrahtovog trenera, Adija Hitera, pa je isključen zbog burnog protesta i pitanje je hoće li moći da sjedi na klupi svog tima u revanšu, 14. marta. Pitanje je i da li će Ivan Perišić moći da igra za Inter, pošto je pola sata prije kraja napustio teren zbog povrede, a sigurno je da domaćin u revanšu neće moći da računa na Asamou zbog žutih kartona, kao i gosti na Fernandeza iz istog razloga.

Remijem je, na opšte iznenađenje, završen i duel u Sevilji, gdje je Slavija iz Praga uspjela da odoli favorizovanom rivalu i dva puta stigne prednost. Na kraju - 2:2 (2:2).

Od srpskih fudbalera u startnim postavama bili su Ajntrahtov trio (Luka Jović, Filip Kostić, Mijat Gaćinović) i Branislav Ivanović (Zenit). Andrija Živković je odigrao poslednjih 20 minuta za Benfiku, dok Ljubomir Fejsa zbog povrede nije doputovao u Zagreb, a van protokola je bio i napadač Dinama Komnen Andrić.

Pobjedu koja ga možda već vodi u četvrtfinale ostvario je Viljareal, pošto se iz Sankt Peterburga vraća sa 3:1. Zenit je brzo izjednačio poslije vođstva gostiju u 33. minutu, ali su Moreno i Molanes u drugom poluvremenu utišali domaće navijače.

Velikih 3:1 ima i Ren, koji je uprkos pogotku Ivobija već u 4. minutu uspio da savlada Arsenal. Tome je značajno doprinijelo i isključenje Sokratisa u prvom poluvremenu, zbog žutih kartona u 34. i 41. minutu.

Uspjehe na međunarodnoj sceni ove sezone nastavio je da niže zagrebački Dinamo, koji je na Maksimiru bio bolji od Benfike 1:0. Pogodak Bruna Petkovića iz penala u 38. minutu ne samo da je donio Zagrepčanima pobjedu i prednost za revanš, već je hrvatskom fudbalu omogućio da u kvalifikacijama za Ligu šampiona ljeta 2020. ima DVA predstavnika.

LIGA EVROPE, osmina finala:

Dinamo Zagreb - Benfika 1:0 (1:0)
/Petković 38p/

Ajntraht - Inter 0:0

Ren - Arsenal 3:1 (1:1)
/Burižu 42, Monreal 65ag, Sar 88 - Ivobi 4/

Sevilja - Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Ben Jeder 1, Munir 28 - Stoh 25, Kral 39/

Zenit - Viljareal 1:3 (1:1)
/Azmun 35 - Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71/



Čelsi - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
/Pedro 18, Vilijan 65, Hadson-Odoi 90/

Napoli - Salcburg 3:0 (2:0)
/Milik 10, Ruiz 18, Onguene 58ag/

Valensija - Krasnodar 2:1 (1:0)
/Rodrigo 12, 24 - Klason 63/

- revanši su 14. marta, a žrijeb četvrtfinalnih parova dan kasnije

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Umoran

Kakav Frajburg, Ajntraht je iz Frankfurta!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC