• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varešanović: Neće biti lako u Krupi

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Tuzla sitija otputovali su danas oko 11 časova u Banjauku, gdje će boraviti do sutra, kada će otići na derbi začelja s Krupom.

Susret s Krupom direktni je obračun ekipa koje se bore za opstanak.

Krupljani se još nadaju, mada im statistika ne ide u prilog. Posljednji su na tabeli s pet bodova manje od Tuzlaka, a u 12 utakmica u nizu ostvarili su pobjedu jedino protiv Željezničara (2:1). To im je jedina pobjeda i u posljednjih pet domaćih utakmica, uz dva remija i dva poraza.

Od velikog broja rekonvalescenata, ekipi se, kako je rekao šef stručnog štaba Mirza Varešanović, pridružio jedino Jovo Kojić.

"Od susreta s Čelikom, na kojoj smo u sudijskoj nadoknandi nesrećno primili gol, radili smo na taktičkim stvarima. Međusobno smo se bolje upoznali, a moram reći da su igrači dobro radili na treninzima kako bi ispunili sve što se od njih traži. Nema prigovora, rade maksimalno i požrtvovano", rekao je Varešanović.

Protiv Željezničara posljednji put pobijedili su i igrači Tuzla sitija (3:2), a zanimljivo je da u zadnje tri utakmice na gostovanjima nisu poraženi. Hoće li tradiciju nastaviti u Krupi na Vrbasu?

"Neće biti lako, jer domaćin se još nada opstanku. Problem je i teren s plastičnom travom, ali i drugim ekipama je pa neću tražiti alibi. Očekujem da igrači ispoštuju sve dogovoreno, jer su prihvatili moj način rada i moju viziju fudbala", nada se šef struke Tuzla sitija.

Protiv Čelika njemu i igračima sreća je okrenula leđa, kada su u zadnjim trenucima meča primili gol koji im je odnio dva vrijedna boda.

"Nadam se da ćemo sreće u Krupi imati više nego protiv Čelika. Sreća je sastavni dio života, pa tako i fudbala, ali ona može doći sa zalaganjem, voljom i željom. Hoće li nam vratiti izgubljeno na Tušnju, ne znam, ali u svakom slučaju idemo da svojim snagama ostvarimo dobar rezultat, a to je pobjeda", zaključio je Varešanović.

Utakmica Krupa - Tuzla siti igra se sutra od 15 časova.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

u subotu

Čelik - GOŠK 15.00
Krupa - Tuzla siti
Mladost - Zrinjski
Radnik - Zvijezda 09
Sloboda - Željezničar

u nedjelju

Široki Brijeg - Sarajevo 18.00

TABELA: Sarajevo 49, Zrinjski 40, Široki Brijeg 32, Željezničar 31, Sloboda 29, Mladost 29, Radnik 26, Čelik 25, Zvijezda 09 23, Tuzla siti 21, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC