• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udineze do boda u Milanu

Autor mondo.ba

Iznenađenje u prvom meču 30. kola Serije A.

Samo jedan bod za Milan u posljednja tri kola će ponovo pokrenuti priče o smjeni Đenara Gatuza.

"Rino" je nakon dva vezana poraza u Serija A od Sampdorije i Intera odlučio da u vrhu napada Kšištofu Pjonteku priključi Patrika Kutronea, dok je odmah iza njihovih leđa u ulozi "polutke" priliku dobio Lukas Paketa.

Mladi Brazilac je bio pokretačka snaga svog tima sredinom prvog dijela, tokom kojeg je zbog povrede napustio igru. Zbog istog razloga pola sata ranije teren je napustio i Đanluiđi Donaruma.

Ali, Milanezi su i bez svojih mladih zvijezda uspjeli da kombinacijom Kutronea i Pjonteka ipak pronađu put do mreže žilavih gostiju iz Udina. Ipak, mračnih deset minuta u nastavku je koštalo Rosonere vrijedna tri boda u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Šanse da se to ostvari još više padaju ako su povrede Pakete i Donarume ozbiljnije prirode, pa će Gatuzo sigurno sa strijepnjom očekivati vijesti od klupskih doktora...ali i od sportskog direktora Leonarda.

MILAN - UDINEZE 1:1 (1:0)

U prvom poluvremenu, barem do 44. minuta, voda je išla na mlin tima Igora Tudora. Igralo se skoro bez ritma i sa puno prekida.

Prvi, veći, se dogodio u 12. minutu kada je Donaruma istrčao sa svog gola da u korner izbaci dugu loptu, tom prilikom se uhvatio za butinu i ubrzo sa bolnom grimasom napustio igru.

Milan je po prvi put zaprijetio sredinom prvog dijela kada je Paketa snažno šutirao iz daljine, dok je samo nekoliko minuta kasnije sjajnim lob pasom pronašao Kutronea, koji se lijepo snašao, primio loptu na grudi i iz okreta šutirao u suprotni ugao, ali je Huan Muso bio siguran i sačuvao svoj gol.

Paketa je u tim trenucima bio najbolji igrač na terenu i vukao konce na sredini terena, ali je u 41. minutu nakon duela sa Valonom Behramijem ostao na zemlji i zbog povrede članka bio primoran da napusti igru.

Tribine San Sira su u nastavku prvog dijela bile tihe, sve do 44. minuta. Kutrone se odlično snašao na desnoj strani, uputio centašut koji je u šesnaestercu pronašao Pjonteka, a poljski napadač je iz popravnog pokušaja postigao 20 gol u Seriji A ove sezone.

Sada je na gol od iskusnog Fabija Kvaljarele (37), najboljeg strijelca lige.

Uvodnih 15 minuta u nastavku je prošlo u bezidejnoj igri oba tima. A, onda potpuni pad Milana.

Seko Fofana se probio po desnoj strani i u šesnaestercu pronašao Kevina Lazanju koji je prihvatio loptu i porom je lijevicom poslao pod prečku!

U narednih 10 minuta Milan je bio brod koji tone.

Prvo je Di Majo propustio veliku priliku nakon što je ostao potpuno sam poslije centaršuta Rodriga De Paula, da bi Lazanja nekoliko minuta kasnije ponovo izbio oči u oči sa Pepeom Reinom, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Do kraja dobru priliku za domaćine je imao Samu Kastiljeho, dok se De Paul u posljednjim trenucima meča nakon kontranapada našao u situaciji jedan na jedan sa Reinom, ali se rezultat nije mijenjao.

Milan je sa ovim bodom ostao na četvrtom mjestu sa četiri boda više od Lacija i Atalante, s tim da Rimljani imaju dvije utakmice manje.

SERIJA A - 30. KOLO:

Milan - Udineze 1:1 (1:0)
/Pjontek 44 - Lazanja 65/

Kaljari - Juventus 0:2 (0:1)
/Bonući 22, Kean 85/

u srijedu

Empoli - Napoli 19.00
Roma - Fiorentina 21.00
Frozinone - Parma
Đenova - Inter
SPAL - Lacio
Torino - Sampdorija

u četvrtak

Sasuolo - Kjevo 19.00
Atalanta - Bolonja

TABELA: Juventus 81 (+1), Napoli 63, Inter 53, Milan 52 (+1), Lacio (-1) 48, Atalanta 48, Roma 47, Sampdorija 45, Torino 45, Fiorentina 38, Đenova 33, Kaljari 33 (+1), Parma 33, Sasuolo 32, SPAL 29, Udineze 29, Bolonja 27, Empoli 25, Frozinone 17, Kjevo 11*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC