• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Na vidiku finale Sarajevo - Široki Brijeg

Autor mondo.ba

U prvim polufinalnim utakmicama Kupa BiH, premijerligaši Sarajevo i Široki Brijeg opravdali uloge favorita protiv Sloge, odnosno TOŠK-a. Revanš mečevi na programu 10. aprila.

Sarajevo i Široki Brijeg opravdali su uloge favorita u prvim mečevima polufinala Kupa BiH i protiv prvoligaša Sloge iz Gornjeg Crnjelova i TOŠK-a iz Tešnja stekli sigurnu prednost pred revanše za sedam dana.

Sarajlije su sa ubjedljivih 4:1 slavile u Bijeljini protiv Sloge, dok su Širokobriježani pred svojim navijačima nadigrali i porazili TOŠK 2:0.

Zanimljiv meč na Gradskom stadionu u Bijeljini igrali su Sloga i Sarajevo, a gosti su nakon daleko bolje igre praktično već jednom nogom zakoračili u finale Kupa BiH.

Za vođstvo "bordo" tima na isteku 12. minuta pogodio je Amar Rahmanović, da bi na 2:0 povisio Haris Handžić 15 minuta kasnije.

Raspoloženi Rahmanović najzaslužniji je i za treći pogodak Sarajlija. Defanzivac domaćih Vukašin Benović ga je srušio u svom šesnaestercu, Krste Velkoski izveo je penal, ali je golman Sloge Boriša Bodiroga uspio da odbrani. Ipak, odbio je loptu samo do peterca, a Makedonac ovaj put ne griješi i osigurava zalihu gostima od tri gola.

Osim ova tri pogotka, gledaoci u Bijeljini vidjeli su još nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali lider Premijer lige BiH ima zasluženo vođstvo na pauzi.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Aladin Šišić postigao je i četvrti gol za Sarajevo, nakon čega je Husref Musemić mogao da odmori ponajbolje igrače, kapitena Krstu Velkoskog i Rahmanovića, s obzirom na gradski derbi protiv Željezničara za vikend, i u igru uvede omladince, Ševkiju Resića i Đanija Salčina, a zatim i Ahmeda Hasanovića umjesto Harisa Handžića.

Sve što je Sloga uspjela je počasni gol Elmina Hadžikadunića sredinom nastavka, i to nakon prekida.

Revanš meč na "Koševu" Musemićev tim dočekuje sa velikom prednošću i teško je očekivati da prvoligaš RS može napraviti senzaciju.

SLOGA - SARAJEVO 1:4 (0:3)

SLOGA: Bodiroga, Matović, Arnautović (80. Miljković), Ristić (65. Jovanović), Macanović (55. B. Panić), Komarčević, Planić, Mihajlović, Hadžikanović, Krmar, Benović. Trener: Senad Hadžić.

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Rahmanović (50. Salčin), Velkoski (50. Resić), Kapić, Šišić, Mustafić, Đokanović, Kurdić, Handžić (66. Hasanović), Dupovac. Trener: Husref Musemić.

Na drugoj utakmici, u duelu Širokog Brijega i TOŠK-a, domaćin je sigurnom igrom stigao do pobjede 2:0 (1:0), a oba pogotka postigao je najbolji strijelac Širokobriježana Dražen Bagarić, prvi u 39, a drugi u 76. minutu.

Domaćin je bolji, konkretniji, ali su se gosti iz Tešnja odlično branili, sve do 39. minuta. 

Tada je Bagarić prelijepim golom u rašlje osigurao prednost svom timu.

Tek u 48. minutu, gosti su uputili prvi šut ka golu rivala, što dovoljno govori o njihovom izdanju na "Pecari", gdje su veći dio susreta bili orijentisani ka odbrani svog gola.

Širokobriježani su bili bolji rival i u drugom poluvremenu. Kada je u 76. minutu Bagarić postigao i drugi gol, bilo je jasno da će TOŠK u revanšu za sedam dana imati veoma težak zadatak da stigne prednost rivala.

Podsjetimo, ovaj susret biće odigran u Zenici, s obzirom da stadion TOŠK-a iz Tešnja ne zadovoljava kriterijume za odigravanje polufinalnog meča Kupa BiH.

Tek nakon dva primljena gola, gosti su zaigrali angažovanije, a "rezervista" Osmo Nuhanović u 82. minutu imao je najbolju šansu za TOŠK, ali je golman Širokog Brijega Luka Bilobrk uspio da odbrani.

Imao je Bagarić u nekoliko navrata i priliku za het-trik, ali ostalo je 2:0.

ŠIROKI BRIJEG - TOŠK 2:0 (1:0)

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Franjić (82. Turčin), Eliomar, Marić (64. Stanić), Ćorluka, Pamić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.

TOŠK: Strika, Pavlović, Koprivica, Kurdić, Mace (63. Nuhanović), Rastoka, Kalesić, Devedžić, Ivković (70. Škrijelj), Hasić, Kitanović. Trener: Ajdin Mrguda.

KUP BIH - POLUFINALE, PRVE UTAKMICE:

Sloga - Sarajevo 1:4 (0:3)
/Hadžikadunić 69 - Rahmanović 12, Handžić 27, Velkoski 36, Šišić 49/

Široki Brijeg - TOŠK 2:0 (1:0)
/Bagarić 39, 76/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC