• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Rosi sa metar za pobjedu Rome

Autor mondo.ba

Na mjestu gdje je prošlog vikenda pao Milan, ekipa Rome osvojila je čitav plijen protiv Sampdorije i prekinula seriju bez trijumfa.

Roma nije briljirala u subotu uveče, niti je pogodak Danijelea De Rosija bila neka majstorija, ali je „vučica“ stigla do izuzetno važne pobjede u Đenovi.

Rimljani su pogotkom svog kapitena stigli do pobjede 1:0 i tako prekinuli seriju od tri utakmice bez trijumfa, zbog koje su u međuvremenu skliznuli na osmu poziciju.

Ma stadionu Marasi, mjestu odakle su ove sezone cijeli plijen nosili Inter, Atalanta pa čak i Frozinone, znali su domaći fudbaleri da savladaju favorite poput Napolija na startu sezone  i Milana prošlom kolu, ali nisu uspjeli da vežu dva trijumfa.

Ranijeri preselio Džeka na klupu

Bh. napadač Edin Džeko nije postigao gol u posljdnjih pet utakmica u dresu Rome, pa je trener "vučice" Klaudio Ranijeri prednost dao češkom napadaču Patriku Šiku. Džeko je odigrao posljednjih 25 minuta, ali nije uspio da se upiše u strijelce ni na ovom meču.

Roma je zasluženo stigla do pobjede i tako donekle povrati samopouzdanje izgubljeno porazom u gradskom derbiju protiv Lacija, potom i eliminacijom od Porta u Ligi šampiona.

Samo tijesnu pobjedu 2:1 protiv Empolija upisala je „vučica“ od dolaska Klaudija Ranijerija na klupu, sve do subote uveče.

Napadala je Roma i promašila nekoliko dobrih prilika, prvenstveno zahvaljujući dobrim reakcijama domaćih igrača, poput intervencije golmana Aduera na 30 metara ispred svog gola ispred Patrika Šika.

Tek u 75. minutu Roma je stigla do pogotka i to golom Danijelea De Rosija.

Kapiten „vučice“ dobro se snašao poslije kornera Aleksandra Kolarova i udarca Patrika Šika i sa metar od linije poslao loptu u mrežu za svoj prvi gol poslije 13 mjeseci posta.

Mogla je Roma i do ubjedljivije pobjede u sudijskoj nadoknadi ali je Zaniolo pogodio stativu.

Malo je nedostajalo da Sampdorija to kazni, međutim, Gabijadini se nije najbolje snašao u sljedećem napadu i sa pet metara je poslao loptu pored gola.

Rimljani su se ovom pobjedom popeli na šestu pobjedu sa 51 osvojenim bodom, odnosno samo bodom manje od četvrtoplasiranog Milana.

Serija A, 31. kolo:

Parma – Torino 0:0

Juventus – Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60 penal, Kan 84 – Pjontek 39/

Sampdorija – Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

Nedjelja

Fiorentina – Frozinone 12.30
Kaljari – SPAL 15.00
Udineze – Empoli
Inter - Atalanta 18.00
Lacio - Sasuolo
Napoli – Đenova 20.30
Bolonja – Kjevo

TABELA: Juventus (+1) 84, Napoli 63, Inter 56, Milan (+1) 52, Atalanta 51, Roma (+1) 51, Torino (+1) 49, Lacio (-1) 48, Sampdorija (+1)  45, Fiorentina 39, Sasuolo 35, Parma (+1) 34, Đenova 33, Kaljari 33, SPAL 32, Udineze (-1) 29, Empoli 28, Bolonja 27, Frozinone 20, Kjevo 11*

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC