• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik posjetio reprezentativke Srpske (FOTO)

Autori mondo.ba Autori SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Beogradu žensku fudbalsku ekipu Medicinske škole iz Banjaluke koja se takmiči na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Beogradu žensku fudbalsku ekipu Medicinske škole iz Banjaluke koja se takmiči na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu Svjetske federacije za školski sport (ISF), ističući da se Republika Srpska bori za svoju afirmaciju u svakom pogledu, pa i na sportskom planu.

Dodik je, nakon razgovora sa reprezentativkama, naveo da je veoma značajno što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju na ovom takmičenju, koje se održava od 7. do 14. aprila i izrazio zadovoljstvo što tim iz Srpske učestvuje u kontinuitetu.

"To što predstavljaju Republiku Srpsku na ovom takmičenju sigurno je važan momenat u njihovom životu, koji će ih opredijeliti za neke vrijednosti i još više privući Srpskoj, kao i ideji naše države. Zbog toga sam posebno ponosan", rekao je Dodik.

On je istakao da je značajno što će njihovi vršnjaci tokom takmičenja čuti za Republiku Srpsku.

"Došao sam da podržim našu reprezentaciju iz Banjaluke koja predstavlja Republiku Srpsku u fudbalu i kažem da sam kao predstavnik Srpske u BiH veoma ponosan što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju", izjavio je Dodik.

On je dodao da je došao i da ohrabri ljude iz organizacije reprezentacije Republike Srpske da učine sve da takmičenje učesnika iz Srpske bude što vidljivije i na budućim manifestacijama sličnog karaktera.

"Obezbijedićemo da i iduće godine budemo prisutni u obliku koji se traži", rekao je Dodik.

On je poželio učesnicama iz Republike Srpske sve najbolje u takmičenju, u obrazovanju, u odrastanju, da postanu dobri ljudi, a uručio im je prigodne poklone - slatkiše.

Šef delegacije Republike Srpske na ovom takmičenju Velibor Vidović izrazio je zadovoljstvo što je Dodik posjetio reprezentativke, te istakao da je Evropski ogranak ISF dodijelio Srpskoj, odnosno Banjaluci da iduće godine bude domaćin Evropskog prvenstva ISF za učenike osnovnih škola, odnosno za učenike do 15 godina.

On je istakao da takmičarke daju sve da dostojno predstave Srpsku i ponosne su što nose grb Republike Srpske.

"Velika nam je čast što nas je posjetio predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i dao podršku u daljem takmičenju", rekao je Vidović.

On je naveo da je prevashodni cilj bio da se izađe na međunarodnu scenu i da je ovo treći put da Republika Srpska ima svog predstavnika na ovom svjetskom prvenstvu u organizaciji ISF.

Vidović je dodao da banjalučke srednjoškolke igraju protiv gotovo profesionalaca iz fudbalskih akademija iz daleko razvijenijih zemalja.

"Nama rezultat nije u planu. Cilj nam je da djevojke shvate suštinu takmičenja, a to je upoznavanje sa drugim ekipama, širenje kulture, povezivanje u sportsku porodicu srednjoškolske omladine", rekao je Vidović.

Završnica takmičenja biće održana u subotu, 13. aprila u Staroj Pazovi, gdje će biti finalne utakmice u ženskoj i muškoj konkurenciji i ceremonija zatvaranja.

Svjetsko školsko prvenstvo u fudbalu, na kojem učestvuje ženska reprezentacija Republike Srpske, svečano je otvoreno u nedjelju, 7. aprila, u Beogradu i traje do 14. aprila u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Svjetske federacije za školski sport.

Učesnici takmičenja su srednjoškolski timovi, 24 ekipe u muškoj konkurenciji i 16 u ženskoj, koji su učešće na ovom takmičenju obezbijedili pobjedama na državnom nivou.

Reprezentativke Srpske takmiče se u grupi C sa reprezentacijama Njemačke, Danske i kineskog Tajpeja.

ODBOJKA: Evropsko prvenstvo za djecu u Banjaluci

Republika Srpska je od 2015. godine članica Svjetske federacije za školski sport, a na ovogodišnjem kongresu evropskog ogranka ove organizacije Banjaluka je izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za osnovne škole u odbojci 2020. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC