• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Sutra odluka o licencama

Autor mondo.ba

Prvi čovjek Drugostepene komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Miodrag Rosić izjavio da će u utorak biti poznate zvanične informacije o licencama za Krupu, Slobodu, Čelik i Željezničar.

 Miodrag Rosić: Odluka o licencama poznata tek sutra Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje FS BiH održana je u ponedjeljak, ali do sutra neće biti poznato da li su licence za nastup u Premijer ligi BiH dobili Sloboda, Čelik i Krupa, odnosno Željezničar UEFA licencu.

"Mi smo potpisali ugovor o tajnosti informacije i zaista vam ne mogu reći ništa više od toga da je sjednica održana. Klubovi bi u toku sutrašnjeg dana trebali dobiti zvanične informacije o licencama za narednu sezonu", rekao je Rosić sarajevskom portalu "Kliks".

Time je demantovao nezvanične informacije koje su objavili pojedini elektronski mediji da su Tuzlaci i Zeničani ispunili uslove i dobili licence, ali da je klub sa "Grbavice" ostao bez nastupa u međunarodnim takmičenjima.

MONDO: Da li je Željo povlašten u odnosu na Borac?

U slučaju da su ovi navodi istiniti, Krupa će definitivno preseliti u Prvu ligu Republike Srpske, dok će u kvalifikacijama za Ligu Evrope, umjesto plavih Amara Osima, nastupati bijeljinski Radnik.

Osim takmičarskog motiva, Semberce će u tom slučaju očekivati i 240.000 evra jer je UEFA povisila prošle godine nagrade za nastupe u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ŠTA ĆE KRUPI LICENCA KAD ĆE IGRATI PRVU LIGU REPUBLIKE SRPSKE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC