• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo, da li si zaslužio "zlatnu loptu"?

Autor mondo.rs

Možda ova sezona u dresu Juventusa nije bila na nivou onih "zlatnih" iz Real Madrida, ali i ovoga puta je Ronaldo u najužoj konkurenciji...

Luka Modrić je prošle godine prekinuo dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u izborima za najboljeg fudbalera planete, a da li će se taj trend nastaviti i ove sezone?

Sve glasnije se priča o tome da Virdžil van Dajk zaslužuje da kao najbolji fudbaler Liverpula, osvajača Lige šampiona za sezonu 2018/19, dobije "Ballon d'Dor", ali je i dalje glavni favorit Mesi zbog nove monstruozne sezone sa Barselonom u kojoj je nosio svoj tim.

/RONALDO ZVAO DE LIHTA POSLIJE FINALA - DOĐI U JUVENTUS/

Osvojili su na kraju samo Primeru, iako je djelovalo da će se "dočepati" svih trofeja, a to je njegova "mrlja" na godinu u kojoj bi mogao ponovo da podigne zlatnu loptu.

A, šta je sa Kristijanom Ronaldom?

Najbolji portugalski fudbaler u istoriji prešao je u Juventus i sa njim je zaustavljen već u četvrtfinalu Lige šampiona dok su nastavili dominaciju na Apeninskom poluostrvu, međutim nisu njegove brojke bile toliko zastrašujuće kao u dresu Real Madrida.

Ipak, trebalo bi da bude u najužem izboru za fudbalera godine pošto je i sa Portugalom napravio veliki uspjeh osvojivši Ligu nacija, pobedom nad Holandijom u finalu (1:0).

"Osvojio sam tri takmičenja, nije bilo trenutka u mojoj karijeri kada sam igrao loše i brojke u posljednjih 16 godina sve govore. Šta mogu više da uradim? Stvarno ne znam da li zaslužujem "zlatnu loptu" za ovu sezonu, ne bih da ocjenjujem samog sebe", rekao je Kristijano Ronaldo novinarima poslije meča.

CR7 je dodao i da uživa igrajući za nacionalni tim i da se nada novim uspjesima na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Nadamo se samo da neće biti toliko raspoložen u septembru kada reprezentacija Portugala bude gostovala u Srbiji, a zanimljivo je da u dosadašnjim mečevima protiv "orlova" Ronaldo nije uspio da postigne nijedan gol...od 88 u dresu s državnim grbom.

Prošle sezone u klupskom fudbalu zabeležio je 43 nastupa i na njima je upisao 28 golova i 13 asistencija, a da li je to dovoljno za priznanje najboljeg, šesti put u karijeri?

Saznaćemo u decembru!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC