• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alesandro Nesta predstavljen u Frozinoneu!

Autor mondo.ba

''Osnovni cilj nam je stvaranje entuzijazma oko kluba. Želim da navijači dolaze srećni na stadion'', poručio je Nesta sa današnjeg predstavljanja.

Legendarni Alesandro Nesta predstavljen je danas kao novi šef stručnog štaba Frozinonea!

Tim sa stadiona ''Benito Stripe'' prošle sezone je zauzeo pretposljednje, 19. mjesto u Seriji A, zbog čega će naredne sezone igrati u nižem rangu. Cilj kluba je, svakako, ekspresan povratak u elitu, a rukovodstvo je povjerenje da predvodi ekipu na tom putu dalo Nesti, koji je karijeru počeo u Laciju, za koji je nastupao od 1993. do 2002. godine te za to vrijeme osvojio jednu titulu (2000.), dva Kupa (1998. i 2000.), Superkup Italije (2000.), Kup pobjednika kupova (1999.) i Superkup Evrope (1999.).

Fudbalski put ga je potom odveo na ''San Siro'', gdje ima kultni status. Sa Milanom je stigao do dva ''skudeta'' (2004. i 2011. godine), jedan italijanski Kup (2003.), dva domaća Superkupa (2004. i 2011.), dok je dva puta sa ''crveno-crnima'' pokorio Stari kontinent (2003. i 2007. godine). Istih godina ''rosoneri'' su sa njim u timu osvajali i trofej Superkupa Evrope, a 2007. godine Nesta se kao član Milana pohvalio titulom klupskog šampiona svijeta.

Što se tiče reprezentacije, kruna je bilo osvajanje titule svjetskog šampiona na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine.

"Klub dolazi iz Serije A i prvi zadatak nam je da stvorimo atmosferu entuzijazma. Želja mi je da navijači na naš stadion dolaze zadovoljni i da se ''zaljube'' u našu igru. Ovaj klub ne smije da ima loše sezone. Imao sam mnogo uspjeha sa trenerima tokom igračke karijere i od svakog sam mnogo naučio, ali uvijek morate vlastite ideje da sprovedete na teren. Smatram da sam najviše preuzeo od Karla Anćelotija kada je u pitanju vođenje svlačionice", rekao je Nesta, koji je prisutnim novinarima na promociji nagovijestio u kojoj bi formaciji njegova ekipa mogla da igra.

''Postavka 4-3-1-2 je modul koji volim i rado bih ga koristio i ove godine, ali još je rano da govorim zvanično o tome''.

Zna, svakako, Nesta da će put ka povratku u najviši rang biti posut trnjem.

''Biće to godina gdje ćemo morati da se prolijemo mnogo znoja za svaki bod. Takmičenje u Seriji B neće biti nimalo lako i zahtijeva mnogo odricanja i posvećenosti radu.''

Inače, nakon završetka igračke karijere, u kojoj je, osim pomenutih Lacija i Milana igrao i za Montreal i Čenaijin, kao trener je, prije Frozinonea, predvodio Majami i Peruđu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC