• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeva mladost i snaga s "Predgrađa" (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Bojan Marković i Dejan Bosančić ovog ljeta dres banjalučkog Željezničara zamijenili su Borčevim. Pročitajte njihove impresije o dolasku među "crveno-plave", te o dosadašnjem toku priprema za Premijer ligu BiH.

 Bojan Marković i Dejan Bosančić FK Borac Banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac ovog ljeta dobio je dva vrijedna pojačanja s "Predgrađa".

Dres Željezničara Bojan Marković (19) i Dejan Bosančić (21) zamijenili su Borčevim, a s obzirom da su i ranije sarađivali sa trenerom Branislavom Krunićem, neće trebati mnogo vremena da se naviknu na njegov stil rada.

"Oni su igrači koje dobro poznajem, jer sam ih trenirao tri godine. Drago mi je što su tu i što imaju mogućnost za napredak. Došli su u klub koji im pruža šansu da se dodatno afirmišu i napreduju. Na njima je da rade i da dokažu da posjeduju kvalitet, u šta ne sumnjam", pohvalno priča Krunić o pojačanjima Borca iz gradskog rivala Željezničara.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krunić o pripremama: Naporno je, ali dobro se radi

Mladi fudbaleri svjesni su odgovornosti koju nosi dres Borca, u kojem će morati da rade znatno više i jače nego što je to bilo prošle sezone, kada su nastupali na prvoligaškim terenima Srpske.

Marković, najbolji strijelac Prve lige RS sa 15 golova, nije krio zadovoljstvo što se našao u timu koji će u predstojećoj sezoni nastupati u najvišem rangu bh. takmičenja.

"Presrećan sam što sam došao u ovako veliki klub i sigurno da je ovo ogroman iskorak u mojoj karijeri. Uzbuđen sam što ću nastupati u Premijer ligi BiH, koja je mnogo jače takmičenje nego Prva liga RS. Nadam se da ću svojim igrama pomoći Borcu u ostvarenju ciljeva", kaže Marković i dodaje:

"Želja mi je da sa Borcem napravim što bolji rezultat i da budemo plasirani pri vrhu tabele, ako je moguće među prve četiri pozicije koje vode u Evropu. Iako sam bio najbolji strijelac Prve lige RS, ovo je znatno viši nivo i trebaće mnogo više rada kako bih ponovio nešto slično", zna Marković šta ga očekuje u budućnosti.

Iako je jedno vrijeme nastupao i na poziciji krila, ističe da je sami vrh napada njegovo primarno mjesto u timu, što je potvrdio i trener Krunić.

"Tokom skoro cijele karijere igrao sam na poziciji centralnog napadača. Dolaskom trenera Zorana Ćurguza u Željezničar, malo smo rotirali jer je tu bio i Luka Kulenović, koji je meni mnogo značio u fazi napada."

Drago mu je što će ponovo sarađivati sa Krunićem, ali i Bosančićem.

"Trener Krunić proveo je dug period sa nama u Željezničaru tako da dobro poznajemo njegove metode rada. Olakšica mi je što je tu i Bosančić, dobro se poznajemo, družimo se i privatno, ali dobro sam se uklopio i sa ostatkom ekipe. Atmosfera je zaista fenomenalna", prenosi Marković utiske iz novog kluba.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Slično razmišlja i Bosančić, koji je zajedno sa Markovićem dao veliki doprinos u osvajanju visokog trećeg mjesta mladog tima Željezničara prošle sezone u Prvoj ligi RS.

"Sve ovo je nešto novo za mene, čega nije bilo u Željezničaru. Ovo je Premijer liga BiH i mnogo su jači treninzi. Čast mi je biti u velikom klubu, sa bogatom istorijom. Odlično sam primljen od strane ekipe, momci su sjajni prema meni od prvog dana priprema. Znam trenera Krunića, koji me je trenirao tri godine, odgovara mi način njegovog rada, napadački, na gol više, poznajem njegovu politiku fudbala, što je veoma bitno", ističe popularni Boske.

Prelazak u Borac je veliki korak naprijed u karijeri 21-godišnjeg fudbalera.

"Ovo je prvi profesionalni ugovor za mene, što je velika stepenica i iskorak u mojoj karijeri. Razlika je ogromna između Prve lige RS i Premijer lige BiH. Za sada sve ide kako treba, a na meni je da radim i dokazujem se, nametnem se i pokušam izboriti mjesto među prvih 11 u ekipi. Sve je na meni."

Obostrana podrška nekadašnjih fudbalera Željezničara, a sada Borca, dodatni je plus za sve, ne samo njih dvojicu, nego kompletan tim i trenera Krunića.

"Velika je stvar što je Marković uz mene, iako sam od ranije znao i ostale igrače. Sa njim sam bio nerazdvojan u Željezničaru, tako je i sada. Cimeri smo, družimo se i za sada sve u najboljem redu", zaključio je Bosančić.

Vranješ: Da budemo pravi do starta prvenstva

Fudbaleri Borca, nakon dijela priprema koje su obavili na Gradskom stadionu u Banjaluci, već 10 dana borave na Zlatiboru, gdje će raditi do nedjelje.

Nakon toga slijedi povratak u Banjaluku, te završne pripreme za start sezone u bh. eliti 20. jula, kada će na otvaranju prvenstva gostovati na "Grbavici" ekipi Željezničara.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Subić

Izgleda da je Subić novo pojačanje. Samo, Vico, pritisak će ti biti ogroman na Lekaniću desno jer kad dođe ekstra štoper, on će ti biti najslabija karika u zadnjoj liniji. Kad možeš sve, dovedi još i desnog beka uz štopera i napadača. Borac se ne šali. Pravi se sjajan tim dostojan samog vrha tabele

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC