• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Da budemo pravi do starta prvenstva

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac već devet dana priprema se na Zlatiboru za predstojeću povratničku sezonu u Premijer ligi BiH, a nakon uvodnog dijela i rada bez lopte, slijedi taktičko uigravanje i kontrolne utakmice.

 Stojan Vranješ kapiten FK Borac Banjaluka o pripremama na Zlatiboru Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Borca već devet dana vrijedno treniraju na Zlatiboru i pripremaju se za start prvenstva u Premijer ligi BiH.

Žestok ritam rada koji je nametnuo šef stručnog štaba Branislav Krunić polako daje rezultate, jer je očigledno da je ekipa već sada poprilično uigrana.

"Pripreme teku po planu, ulazimo u završnu fazu i najteži dio je iza nas. Ostalo je dovoljno vremena do početka prvenstva, sada radimo na taktici i uigravanju s loptom, a najvažnije je kao i uvijek da nema povreda. Sve zamisli trenera sprovodimo na terenu", istakao je kapiten Stojan Vranješ.

Poslije uvodnih treninga, gdje je akcenat bio stavljen na rad bez lopte, sada dolazi znatno zanimljiviji period, tokom kojeg će, osim treninga, "crveno-plavi" igrati i prijateljske utakmice.

U prvom kontrolnom susretu savladana je Sutjeska iz Nikšića, šampion Crne Gore, ubjedljivo 3:0, a već u srijedu Banjalučane očekuju dva testa. Prije podne će odmjeriti snage sa Spartakom iz Subotice, dok je popodnevni termin rezervisan za meč sa kruševačkim Napretkom.

"Još su noge teške od rada bez lopte, tako da ćemo svakog dana dobijati na svježini. Najvažnije je da budemo spremni i izbrusimo formu do starta sezone. Trenutno rezultati nisu u prvom planu, ali naravno da volimo da pobjeđujemo, što smo pokazali i u toj utakmici sa Sutjeskom. Bitno je da se što bolje upoznamo. Došlo je nekoliko novih igrača i treba to sve ukomponovati, kako bismo odgovorili zahtjevima Premijer lige BiH", kaže Vranješ.

Pogledajte FOTO galeriju sa današnjeg treninga...

MARKOVIĆ I BOSANČIĆ

Već na startu priprema, novajlije Bojan Marković i Dejan Bosančić, koji su stigli iz redova gradskog rivala Željezničara, pokazali su da se radi o kvalitetnim fudbalerima i da će predstavljati pravo pojačanje za Borac. "Svi igrači, i stari i mladi, imaju u meni prijatelja, tu sam da im pomognem i uvijek mi se mogu obratiti. Radi se o dobrim i kvalitetnim igračima i perspektiva je pred njima", rekao je Vranješ o novim saigračima.

Vranješ je među najiskusnijim igračima Borca i sigurno da svojim znanjem znatno može pomoći mlađim igračima.

Tu je još nekoliko igrača sa bogatim iskustvom, a dolazak Marka Jovanovića svakako će značiti dodatni plus na ovom polju.

"Sigurno da je iskustvo naš adut. Ako pogledamo prošlogodišnjeg šampiona BiH Sarajevo, vidjećemo da tu ima mnogo iskusnih igrača. Naš plus su i mladi igrači, koji stasavaju i mislim da je to dobitna kombinacija, koja će nam dati hitrinu. Pokušaćemo svojim iskustvom da im pomognemo, kako na terenu, tako i van njega", zaključio je kapiten "crveno-plavih".

Već u prvom kolu prvenstva, Borac će na teško gostovanje Željezničaru. Vranješ je upravo sa "Grbavice" došao na Gradski stadion, ali ističe da posebnih emocija neće biti, jer se vratio u matični klub i sve je podređeno uspjesima Borca.

"Željezničar je na 'Grbavici' uvijek favorit. Radi se o ozbiljnoj ekipi i sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica. Imamo još tri sedmice da se pripremimo i pokažemo da Borac zaslužuje da bude u Premijer ligi BiH. Nekog posebnog motiva za mene neće biti, jer meni je najveći motiv to što sam igrač Borca. Ono što je bilo ranije, ne vraćam se na to, nisam osvetoljubiv. Banjalučanin sam, borčevac i tu utakmicu dočekujem kao pravi derbi prvog kola", poručuje 32-godišnji igrač sredine terena.

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Ajmo Vico, jos 4-5 provjerenih pojacanja pa da se borimo za Evropu. Za sad odlicne novajlije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC