• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukaku dobio savjet legende: Bolje Juve nego Inter

Autor mondo.ba

Sudeći prema Šifovim riječima, Lukaku će prije izabrati "bjanko-nere" nego "nerazure".

Tokom tekućeg prelaznog roka jedno od imena koje je često spominjano u kontekstu promjene kluba jeste belgijski napadač Romelu Lukaku.

Golgeter Mančester junajteda na meti je dva velikana italijanskog fudbala, Juventusa i Intera, kojima neće biti nimalo lako da ga dovedu u svoje redove s obzirom da klub sa Old Traforda za njegove usluge, prema nezvaničnim navodima medija na Ostrvu, traži 80 miliona funti.

Ukoliko bi, pak, došlo do toga da se Lukaku preseli na Apeninsko poluostrvo, njegov zemljak i legendarni ofanzivni vezista ima savjet koji bi, u slobodnom tumačenju, mogao da glasi –''bolje Juventus, nego Inter''!

Tokom bogate igračke karijere, Šifo je igrao u oba grada, i u Milanu i u Torinu. U sezoni 1987-88 nije imao mnogo uspjeha igrajući za tim sa stadiona Đuzepe Meaca, u koji je stigao iz Anderlehta, s obzirom da je na 28 mečeva na kojima je oblačio dres ovog kluba postigao samo četiri gola.

Znatno bolje partije pružao je u ekipi Torina, za koju je u periodu od 1991. do 1993. godine odigrao 62 utakmice i postigao 16, te stigao do finala Kupa UEFA (1992.) i trofeja u Kupu Italije godinu dana kasnije.

''Lukaku ima sve potrebne kvalitete da bude supernapadač, ali pod jednim uslovom – potreban mu je tim koji će igrati za njega. To je jedini način da izvučete ono najbolje iz njega i zbog toga smatram da bi to moglo da dođe do izražaja u Juventusu", tvrdi Šifo za Gazetu delo sport, a svoju teoriju nadograđuje konkretnim primjerom:

"Ne smatram da je problem to što je Kristijano Ronaldo u istom timu jer znamo da je Benzema postigao mnogo golova igrajući zajedno sa njim u Realu. Kristijano bi sa Romelua skinuo pritisak, dok bi ovaj, sa druge strane, dobio šansu da vrši pritisak na protivničke odbrambene igrače u šesnaestercu. Pomagali bi jedan drugom."

Kad je u pitanju ovaj potencijalni transfer, Šifo smatra da je Juventus u ovom momentu stepenicu iznad.

"Ne ulazim u detalje pregovora, ali je Juve u ovom momentu korak iznad, iako Inter raste i napreduje. Osoba kao što je Antonio Konte može da promijeni klub i digne ga na viši nivo. Interu je potreban baš takav, "vatren" čovjek, kako bi se približio Juventusu", ističe Belgijanac, rekavši da bi Lukakuu "bilo lakše da se privikne na život u Torinu nego u Milanu".

Prokomentatisao je, za zanimljiv način, Enco Šifo i situaciju oko još jednog sunarodnika, Rađe Naingolana, koji je iz Intera otišao na pozajmicu u Kaljari, za koji je nastupao od 2010. do 2014. godine prije nego što je došao u Romu.

"Ima ogroman potencijal, ali očigledno je da mu fudbal nije jedna od glavnih stvari na koju pomisli kad se ujutru probudi", zaključio je dugogodišnji belgijski reprezentativac, koji je nakon igračke karijere trenirao nekoliko belgijskih klubova, ali i 2014. godine poslao kandidaturu za nasljednika Safeta Sušića na klupi Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC