• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I slavni Enco Šifo želi biti selektor BiH!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Enco Šifo (48), jedan od najboljih belgijskih fudbalera svih vremena poslao je kandidaturu za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nekada briljantni igrač sredine terena Enco Šifo (48) tako je postao posljednji u nizu trenera koji su ponudili usluge Fudbalskom savezu BiH, čiji će Izvršni odbor do kraja godine izabrati nasljednika Safeta Sušića.

Svojevremeno je Šifo slavu stekao nastupajući za Anderleht, Inter, Bordo, Okser, Torino, Monako, a igračku karijeru završio je 2001. godine u Šarlroa.

Sezonu nakon što je "okačio kopačke o klin" postao je trener kluba u kojem je završio sa aktivnim igranjem, gdje je ostao godinu dana. Od 2004. godine do 2006. bio je šef stručnog štaba Tubizea, a od 2007. do 2009. radio je kao trener Muskrona.

...
Izvor: YouTube


Posljednji trenerski angažman imao je u sezoni 2012/13. na klupi današnjeg belgijskog drugoligaša Monsa.

Podsjetimo, petočlana Komisija FS BiH za prijedlog izbora selektora danas u Sarajevu održala je prvi sastanak gdje je istaknuto da je prva želja angažman Vahida Halilhodžića.

Ukoliko im propadne plan A okrenuće se pregovorima sa ranije spominjanim ozbiljnijim kandidatima Amarom Osimom, Robertom Prosinečkim, Mehmedom Baždarevićem i Farukom Hadžibegićem, a na popis onih koji bi mogli sjesti na užarenu klupu od danas uvrstili su i Feliksa Magata, kao i Blaža Sliškovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC