• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa favorit ne samo protiv Želje, već za titulu!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

U subotu počinje jubilarna 25. sezona Prve lige Republike Srpske, a na startu se sastaju Krupa i banjalučki Željezničar Sport Tim.

 Prva liga RS: Krupa favorit ne samo protiv Željezničar Sport Tim, već za titulu! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Na zajedničkoj konferenciji za štampu ekipe iz Krupe na Vrbasu i tima iz banjalučkog predgrađa kojoj su prisustvovali treneri Zoran Marić i Zoran Ćurguz, te kapiteni Nikola Dujaković i Igor Kuzmanović, opšta je ocjena da je tim iz kanjona Tijesno glavni favorit za titulu i povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Tokom priprema smo pretrpili pravi 'egzodus' igrača, čak šest standardnih, što je veliki udarac i za mnogo veće klubove od nas. S kakvim timom i ambicijama ulazimo u novu sezonu ni sam ne znam u ovom trenutku. Naša snaga mi nije poznata jer se momci koji su došli u klub još nisu adaptirali a i uveli smo dosta mladih fudbalera koji treba da se integrišu i uklope u cjelinu. Nadam se da ćemo kroz pet ili šest kola dati odgovor na pitanje šta mi možemo ove sezone", rekao je Ćurguz o ambicijama Željezničar Sport Tima u novoj sezoni Prve lige RS.

Zato je ulogu favorita u subotnjem prvu kolu, ali i cijelom prvenstvu prepustio fudbalerima Krupe.

"Igramo protiv Krupe, koja je najveći favorit za prvo mjesto. Riječ je o klubu koji je u junu imao formiranu ekipu, doveli su dosta kvalitetnih igrača, između ostalih i jednog našeg Adonisa Bilala. Imaju i novog šefa stručnog štaba (Zoran Džimi Marić), u pitanju je iskusan trener i pravi čovjek na pravom mjestu. Da imaju 'glavu i rep' pokazali su u preipremnom periodu u kojem nisu izgubili nijedan meč, odigrali su samo jednu utakmicu neriješeno, postizali su nekima po sedam, osam golova i to im daje prednost u odnosu na npr. Rudar Prijedor, koji još nema formiranu ekipu, a prvenstvo je dosta kratko 27. kola".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Ćurguz je dodao da uprkos svemu što je na strani Krupe, nada dobroj utakmici i osvajanju bod(ov)a.

"Nama neće biti lako, skautirali smo Krupu, vidjeli smo njihove dobre stvari i mogu reći da imaju vrlo malo mana. Ako odigramo 'ludu' utakmicu, onda se možemo nadati nečemu. Kad pogledamo sve prednosti Krupe, onda ne bismo ni trebali da igramo. Međutim, u tome i jeste draž fudbala, za 90 minuta se može desiti svašta, da i slabiji pobijedi boljeg. Mi moramo doći da se nadigravamo, nećemo se braniti, već ćemo probati da napadnemo domaćina jer sve sem poraza je dobar rezultat za nas", rekao je šef struke Želje.

Strateg Krupe Džimi Marić zahvalio se na lijepim riječima i pohvalama kolegi sa klupe Želje, kako njemu lično, a tako i njegovom timu, a potom i istakao da Krupa ima visok potencijal pred novu sezonu.

"Objektivan i realan cilj je prvo mjesto, a da li će tako i biti pokazaće vrijeme. Mi se nadamo da ćemo imati snage da pobjeđujemo u kontinuitetu, a to je jedino bitno da bismo ostvarili cilj a to je povratak u Premijer ligu BiH. To neće biti nimalo lako ostvariti. Jako je teško pobjeđivati u kontinuitetu, biće vrlo teških sitacija jer ćemo morati da pobjeđujemo i sebe i naše protivnike. Ne vjerujem da postoje lake utakmice, pa tako i ova subotnja, neće biti laka za nas. Moramo da izvlačimo maksimum iz svakog pojedinačno, kako bi i ekipa dostigla svoj maksimum. U svaki meč ulazićemo sa poštovanjem prema protivniku zato što to zaslužuju".

Novosadski trener nije u ovom trenutku mogao da precizira koji klub će im biti glavni rival u trci za šampionskom titulom.

"Nemam dovoljno informacija o kvalitetu drugih, a nešto što smo skupili je vrlo subjektivno ako govorimo o kvalitetima ostalih rivala. Poslije četiri-pet utakmica vjerujem da će se zavjese otvoriti i vidjećemo ko je taj ko objektivno može da pretenduje prvom mjestu. Poslije ima prelazni rok i timovi se mogu modifikovati. Neke su naznake dosad da je glavni konkurent Rudar Prijedor, a da li će iskočiti još neko treći, saznaćemo relativno brzo. Na nama je da se bavimo samima sobom i nastojimo da budemo najbolji mogući u datom trenutku".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

PRVA LIGA RS, PRVO KOLO

Subota (18.00)

Krupa - Željezničar Sport Tim

Podrinje - Slavija

Rudar Prijedor - Jedinstvo Brčko

Sloga Gornje Crnjelovo - Tekstilac Modriča - Kozara (20.30)

Iako je evidentno Krupa u ovom trenutku bolja od Željezničara, Marić izuzetno poštuje subotnjeg protivnika.

"U pitanju je mlada i poletna ekipa koja godinama stvara kvalitetne igračea, ali je na žalost primorana da ih plasira dalje. To je neprestan proces, ali opet uz puno poštovanje prema njima, želimo na terenu da pokažemo da imamo kvalitet da meč okrenemo u našu korist. Prvi meč je najvažniji, a poslije ćemo ići od utakmice do utakmice. Imali smo tokom priprema ohrabrujuće rezultate, ali bez obzira na to, to su samo mečevi pripremnog perioda i prijateljskog karaktera. Sad je drugačije jer nosi određeni pritisak. Svjesni smo, ali imamo lijepu kombinaciju znanja i mladosti da možemo biti optimistički raspoloženi prema svakom dvoboju i tako moramo da razmišljamo. Naravno, ne želim da zvučimo prepotentno ali ne želimo ni da budemo pretjerano skromni jer stvarno vjerujem da imamo igrački potencijal koji može da ispuni postavljeni zadatak".

Kapiten Željezničar Sport Tima Igor Kuzmanović je ponovio da su ostali bez dosta standardnih igrača, ali kao i u prethodnoj sezoni, kada su Želji mnogi prognozirali bitku za opstanak, završili su na trećoj poziciji.

"Probaćemo i ove sezone da se borimo i na kraju će rezultat pokazati. Najbitnije je da nismo imali povreda, svi smo se maksimalno zalagali tokom priprema. Slušamo trenera i trudićemo se da ispunimo zadatke do kraja", rekao je Kuzmanović.

Nosilac kapitenske trake u Krupi Nikola Dujaković je dodao da već na startu njegovu ekipu očekuje teška utakmica protiv mladog i perspektivnog tima Želje.

"Sigurno neće doći sa 'bijelom zastavom' već će tražiti svoju šansu, ali nas zanimaju samo tri boda. Ako od prvog minuta budemo igrali kao tokom pripremnog perioda, onda se možemo nadati povoljnom ishodu", rekao je Dujaković.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajde

Ajde Kuzma !!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC