• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Neće nas zavarati poraz Mladosti

Autor mondo.ba

"Sve bodove Mladost je osvojila na strani, pokazali su da znaju da igraju čvrsto na rezultat, tako da nas ne očekuje nimalo lagan susret“, rekao je trener Borca Branislav Krunić pred duel sa Mladosti Doboj Kakanj.

 Premijer liga BIh 5. kolo Borac - Mladost DK najava Branislav Krunić Saša Kajkut Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac takmičenje u Premijer ligi nastaviće utakmicom protiv Mladosti Doboj Kakanj, a ovaj meč petog kola na rasporedu je u subotu od 20.30 na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Crveno-plavi ulaze u ovaj meč sa dosta samopouzdanja poslije pobjede nad Radnikom u Bijeljini, međutim, trener Branislav Krunić upozorava da Banjalučani neće imati lak posao.

"Možemo reći da je to kvalitetan proitivnik koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva sve bodove osvojio na strani. Pokazali su da znaju da igraju čvrsto i na rezultat, tako da nas ne očekuje nimalo lagan susret kako svi očekuju. Poslije pobjede u Bijeljini dobra je atmosfera li to ne smije da nas zavara u ovom trenutku. Ovu sedmicu smo iskoristili za oporavak igrača, jer bilo je jako teško igrati po onakvim uslovima. Imamo dosta povrijeđenih igrača koji nisu mogli da učestvuju u kompletnom trenažnom ciklusu“, rekao je Krunić.

On je svjestan očekivanja navijača pred ovaj meč.

"Ovo će biti izuzetno teška utakmica za nas i na psihološkom planu, jer svi od nas očekuju pobjedu, ali tako je u fudbalu. Svaku utakmicu se ide na pobjedu, tako da i u ovoj utakmici pred domaćoj utakmici idemo na pobjedu. Moramo potvrditi da postepeno ulazimo u formu, što smo pokazali i u posljednjem meču u Bijeljini“.

Za razliku od Borca, ekipa Mladosti DK u prošlom kolu poražena je 1:0 od Tuzla sitija, i to na svom terenu, ali Krunić poziva na maksimalan oprez.

"Prošlu utakmica im nisu igrala tri najbolja igrača, jedan zbog kartona, dvojica su se loše osjećala pred početak utakmice, tako da nas njihov ezultat neće zavarati“, poručio je on, a onda se osvrnuo na protivničku ekipu.

"Najveća prijetnja je Fanimo, kvalitetan brz igrač .Igraju čvrsto na sredini terena, igraju kompaktno i agresivno, tako da ćemo morati kroz brz pas prenoijesti igru na protivničku polovinu i moraćemo biti kreativniji nego na prošlim utakmicama kako bi lakše došli u šansu. Moramo više šansi da stvaramo, a li iz utakmicu u utakmicu vidi se napredak i nadam se da ćemo tako nastaviti“, istakao je šef struke crveno-plavih.

Napadač Saša Kajkut bio je junak Borca u pobjedi nad Radnikom, kada je ušao u drugom poluvremenu, a onda postigao pobjedonosni pogodak u sudijskoj nadoknadi. Očekuje se da će Kajkut duel protiv Mladosti početi u startnih jedanaest.

"Očekuje nas teška utakmica, dosta čvrst i tvrd protivnik. Ti bodovi osvojeni na starani su pokazatelj kako oni igraju. Iskoristili smo ovu sedmicu da analiziramo utakmicu iz Bijeljine , da analiziramo greške koji je bilo i da ih ne ponavljamo. Očekujem da ćemo izaći maksimalno spremni, odgovorni i motivisani i da ćemo se radovati poslije utakmice“, poručio je Kajkut.

PLBIH, 5. kolo

Subota

Velež – Široki Brijeg 17.30
Zvijezda 09 – Čelik
Borac – Mladost DK 20.30
Željezničar – Sloboda

Nedjelja

Tuzla siti – Zrinjski 20.30

Ponedjeljak 

Sarajevo – Radnik 20.30

TABELA: Željezničar 10. Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 7, Borac 7, Čelik 7, Sloboda 5, Široki Brijeg  (-1) 4, Mladost DK 4, Zrinjski (-1) 3, Radnik 3, Velež 1, Zvijezda 09 1.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Roditelj

Gospodine Vico da li iko planira skloniti onog Maksimovića iz juniora jer se radi o vrlo prepotentnom i nekulturnom čovjeku vrlo ružnih manira i osobi koja ne treba da radi sa djecom bilo kojeg uzrasta a pogotovo sa ovim mladim momcima iz juniora.pozdrav.

sasa savic

Ima li nekog u Borcu ili Banjaluci, da kaze ovom treneru da se osisa... Ima frizuru iz sedamdesetih, a trenira jedan Borac...

Brko s krova

Razumijem sto je Kuna ovoliko oprezan tj. realan pred svaku utakmicu. Borac jos nema igru, Borac ne dolazi u sanse za gol, linije su daleke, lopta ide sporo i individualnim kvalitetom pobjedjujemo, bez igre. Zna on da mi tako necemo moci jos dugo i da se igra mora popraviti ako hocemo pobjedjivati. S tim u vezi sugerisem ti Kruna da pohvalis Jovanovica a Mirica i Vujakliju na klupu pa nek razmisle hoce li se truditi ili ne. U sredini se isto mora mijenjati nesto

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC