• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti, naprijatnije iznenađenje sezone

Autor mondo.ba

Fudbaleri Tuzla sitija vode na tabeli nakon devet odigranih kola.

Fudbaleri Tuzla sitija naprijatnije su iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH, jer su na devet odigranih mečeva slavili šest puta, uz dva remija i samo jedan poraz, a posljednji trijumf izvojevali su juče na stadionu "Tušanj", protiv aktuelnog šampiona Sarajeva (2:1).

Strateg ekipe iz Siminog Hana Milenko Bošnjaković očigledno je maestralno sklopio kockice u klubu, pa za sada sve funkcioniše na najvišem nivou.

"Jako sam sretan zbog ove velike pobjede. Pobijediti aktuelnog prvaka država i aktuelnog osvajača Kupa BiH nije mala stvar. Uistinu uživamo u ovoj pobjedi u pogledu na tabelu", istakao je Bošnjaković za klupski sajt.

On je naglasio da u ekipi vlada potpuno zajedništvo, što se odrazilo i na rezultae.

"Bili smo borbeni, više smo željeli tu pobjedu. Hvala ovoj divnoj publici koje ima sve više i koja nas prati. Što se tiče naše igre, bila je borbena. Od prvog minuta smo znali šta hoćemo. Bili smo rastrčani, odlučni da osvojimo svaku loptu, da dobijemo svaki duel. U našoj svlačionici se osjeti zajedništvo i to smo prenijeli na teren", kaže trener tuzlanskih "plavih".

Golove za domaće postigli su Vojo Ubiparip (iz penala) i Nermin Crnkić, dok je počasni pogodak za "bordo" tim bio djelo Mersudina Ahmetovića u finišu meča.

Tuzla siti poslije nekompletnog devetog kola vodi na tabeli sa 20 bodova, jednim više od Željezničara, a tri od Sarajeva.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jeste

Nemaju oni neke igrače. Suština je u apsolutnom odsustvu pritiska jer nemaju navijače, i u velikim novčanim stimulansima za dobre rezultate, a svakako i trener ima značajnu ulogu jer ne ide na bod. Svugdje hoće pobijedi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC