• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Milojeviću dovoljno poluvrijeme

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Vezista Tekstilca u igru ušao u drugom poluvremenu meča sa Podrinjem, ali ni to mu nije smetalo da postigne dva gola i bude najzaslužniji za trijumf Dervenćna protiv tima iz Janje.

Nije fudbalere Tekstilca išlo u duelu sa Podrinjem u prvih 45 minuta, ali ulaskom Stefana Milojevića već na početku nastavka, sve se promijenilo.

Vezista tima iz Dervente donio je potpuni preokret u igri svog tima, postigao dva gola i bio najzaslužniji za trijumf protiv Janjaraca, osiguravši sebi epitet najboljeg igrača sedmog kola Prve lige RS, a treneru Danimiru Milkanović, koji je u potpunosti pogodio sa ovom izmjenom, ulogu prvog trenerskog imena proteklog vikenda.

Pogledajte njegove golove...

Veliki doprinos pobjedi "krojača" rezultatom 3:1 dao je i napadač Slađan Stupar, strijelac i asistent na ovom meču.

Još jednom je istakao veteran među stativama Dejan Plisnić, koji je pri rezultatu 0:0 odbranio nekoliko veoma zahtjevnih udaraca gostiju iz Janje i pitanje je kako bi se završio duel u Derventi da na golu Tekstilca nije stajala sjajna, 44-godišnja "jedinica".

Ovako, novom domaćom pobjedom Tekstilac je probio na visoko treće mjesto, a zanimljivo da je u dosadašnjih sedam kola čak tri puta najbolji igrač kola bio iz Dervente.

Danilo Teodorović najzapaženiji je igrač banjalučkog Željezničara u dosadašnjem dijelu prvenstva. U izuzetno tvrdoj utakmici sa Alfa Modričom, postigao je jedini gol na meču i omogućio svom timu da slavi na "Predgrađu".

Među najbolje ocijenjenim pojedincima bio je mladi defanzivac Ostoja Šaula, koji se prvi put našao među 11 najboljih igrača na prvoligaškim terenima.

Lider prvenstva Krupa ne posustaje.

Tim Zorana Marića ostvario je ubjedljiv trijumf na svom terenu protiv Kozare, te tako zadržao domaćine na stoprocentnom učinku proteklog vikenda.

Bilo je 3:0, a sve tri gola postignuta su u prvom dijelu meča, pa je tim iz Krupe na Vrbasu rutinski sačuvao prednost u nastavku.

Jovo Lukić bio je strijelac i u ovom meču. Mladi napadač četvrtim prvenstvenim pogotkom zapečatio je sudbinu Gradiščana već u 33. minutu. Među strijelcima još jednom našlo se ime kapitena Nikole Dujakovića, koji je bio precizan nakon dosuđenog jedanaesterca.

Zapaženi su bili i defanzivci Stojan Maksimović i Josip Miketek, koji su uspjeli da zaustave sve napade gostiju i olakšaju posao kolegi na golu Željezničara Vasiliju Kolaku, koji je praktično bio besposlen na ovom meču.

U najefikasnijem meču kola, Jedinstvo je sa 4:2 porazilo Slaviju. Ponovo je kapiten Brčaka Mirzet Buljubašić bio ponajbolji, a postigao je i vodeći gol za svoj tim, sa "bijele tačke".

Ni dva gola Nikole Bjeloša nisu bila dovoljna Slaviji da izbjegne poraz u Brčkom. Ipak, vezista "sokolova" zaslužio je da se nađe među 11 odabranih, s obzirom da je bio jedina svijetla tačka u redovima nekadašnjeg premijerligaša, a do sada je ukupno pet puta tresao protivničke mreže i trenutno je vodeći strijelac Prve lige RS.

Izvor: MONDO

TABELA - 7. KOLO:

6 bodova - Miloš Perović (Tekstilac),
5 - Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
4 - Mirza Hamzabegović (Rudar Prijedor), Milovan Novaković (Kozara),
3 - Ozren Perić (Alfa Modriča), Željko Mitrović (Jedinstvo), Vučina Šćepanović (Slavija), Stefan Milojević (Tekstillac),
2 - Dušan Marić, Dragan Jolović, Dejan Plisnić (Tekstilac), Stefan Janjić (Podrinje), Jovo Lukić, Nikola Dujaković, Igor Makitan, Nikola Mandić, Kerim Palić, Josip Miketek (Krupa), Dino Kalesić (Rudar Prijedor), David Čolić, Danilo Teodorović (Željezničar), Mitar Trifković (Alfa Modriča), Aleksandar Pušara (Slavija), Boris Raspudić (Kozara), Mirzet Buljubašić (Jedinstvo),
1 - Asmir Avdukić, Nedeljko Crnomarković, Igor Kuzmanović, Ostoja Šaula (Željezničar), Slađan Stupar (Tekstilac), Andrej Pavlović, Bojan Burazor, Milan Šikanjić, Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor), Boriša Bodiroga (Podrinje), Joco Stokić, Bojan Tripić, Goran Lukić (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić, Draško Lolić, Nemanja Gavrić (Kozara), Rade Bojanić, Nikola Bjeloš (Slavija), Bojan Puzigaća, Lazar Nikolić, Miladin Filipović, Marko Golubović, Stojan Maksimović (Krupa), Cvijetin Pavić (Jedinstvo).

TABELA - TRENERI:

2 boda - Igor Janković (Rudar Prijedor), Zoran Marić (Krupa), Danimir Milkanović (Tekstilac),
1 bod - Zoran Ćurguz (Željezničar).

LISTA STRIJELACA:

5 golova - Nikola Bjeloš (Slavija),
4 - Miloš Perović (Tekstilac), Bojan Burazor (Rudar Prijedor), Danilo Teodorović (Željezničar), Jovo Lukić (Krupa),
3 - Stefan Janjić (Podrinje), Igor Kuzmanović (Željezničar), Slađan Stupar, Stefan Milojević (Tekstilac), Nikola Dujaković (Krupa)...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 7. KOLO:

Tekstilac - Podrinje 3:1 (0:0)
/Milojević 64, 89, Stupar 77 - Vujić 85/

Željezničar - Alfa Modriča 1:0 (1:0)
/Teodorović 22/

Jedinstvo - Slavija 4:2 (1:0)
/Buljubašić 9 pen, Hasikić 64, Čavalić 79, Ramić 90+2 - Bjeloš 71, 88/

Krupa - Kozara 3:0 (3:0)
/Golubović 6, Dujaković 10 pen, Lukić 33/

Slobodna ekipa: Rudar Prijedor

TABELA: Krupa 19, Rudar Prijedor (-1) 13, Tekstilac (-1) 8, Kozara 8, Alfa Modriča (-1) 7, Željezničar (-1) 7, Jedinstvo (-1) 6, Slavija (-1) 6, Podrinje (-1) 4.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC