• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Hamzabegović nesavladan 458 minuta

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Ni u petom ovosezonskom meču, golman Rudar Prijedora nije primio gol, pa su "rudari" jedina ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske čija se mreža još nije zatresla.

Banjalučki Borac, šampion Republike Srpske za sezonu 2018/19, posljednji je tim koji je uspio postići pogodak protiv Rudar Prijedora.

Dogodilo se to prije više od tri mjeseca, 5. juna tekuće godine, kada je mladi Nikola Turanjanin u 34. i 82. minutu savladao Mirzu Hamzabegovića i ovjerio titulu Banjalučana. Bili su to posljednji golovi koje je primio golman Prijedorčana.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Tim Igora Jankovića, koji je u našoj rubrici drugo kolo zaredom najbolji stručnjak prvoligaških terena, ni u petom ovosezonskom meču nije dozvolio rivalu da mu zatrese mrežu, tako da je Hamzabegović je 458 minuta nesavladan!

U derbiju petog kola Prve lige RS, Rudar Prijedor već u prvom poluvremenu riješio je sve dileme oko pobjednika duela sa Kozarom, postigao tri gola, tako da u nastavku nije bilo golova, ali ni većih prilika.

"Rudari" su ostatak meča odigrali sa željom da se ne troše previše, da izbjegnu povrede, kako bi u potpunosti spremni dočekali naredno kolo, u kom će se sastati dvije prvoplasirane ekipe, trenutno jedine koje ove sezone nisu osjetile gorčinu poraza.

U najvećem derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva, Prijedorčani će u subotu od 16.30 ugostiti Krupu.

Ognjen Jaćimović bio je najzapaženiji pojedinac u redovima "zeleno-crnih", te je već u četvrtom minutu susreta najavio trijumf domaćih, da bi sudbinu gostiju iz Gradiške zapečatio mladi ofanzivac Dino Kalesić, golom za 3:0. Standardno dobar u odbrani bio je kapiten Nemanja Pekija, koji je i petu sedmicu zaredom u našem Timu kola.

Prava goleada viđena je u Krupi na Vrbasu, gdje je Krupa slavila protiv Podrinja nevjerovatnim rezultatom 7:3.

Gosti iz Janje u kanjon Vrbasa stigli su da se nadigravaju, pa je publika zaista mogla da uživa u otvorenoj predstavi oba tima.

Lazar Nikolić bio je dvostruki strijelac, te se zasluženo našao među idealnih 11.

U odabranom društvu našlo se mjesto i za defanzivca Miladina Filipovića, koji je odličnu partiju krunisao pogotkom, dok je zapažen bio i Nikola Mandić, takođe strijelac u duelu sa timom iz Janje.

Slavija je bila nadomak trijumfa u Derventi, ali se fudbaleri Tekstilca nisu predali ni nakon 0:2 u prvom poluvremenu, te su velikom borbom na kraju stigli do remija.

Gol vrijedan boda postigao je sjajni defanzivac, 43-godišnji Dragan Jolović, iz penala u 90. minutu, te tako "poništio" prednost gostiju koji su praktično do samog kraja vodili, ali su na kraju morali da se zadovolje neriješenim ishodom.

Još jedan prekaljeni as, Vučina Šćepanović (36), bio je najzapaženiji u timu iz Istočnog Sarajeva, koji je ostao jedina ekipa koja ove sezone nije osjetila slast pobjede.

Željezničar je tek u petom kolu (ako se ne računa poništena pobjeda protiv Sloge 10:0) zabilježio prvi trijumf, i to na "Predgrađu" protiv brčanskog Jedinstva.

Najzaslužniji za pobjedu banjalučkih "plavih" bio je napadač Igor Kuzmanović, koji je u finišu prvog dijela igre osigurao prednost svom timu, koja je početkom nastavka i potvrđena. Zapažen učinak u odbrani imao je i mladi defanzivac David Čolić.

Izvor: MONDO

TABELA - 5. KOLO:

6 bodova - Miloš Perović (Tekstilac),
5 - Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
4 - Mirza Hamzabegović (Rudar Prijedor),
3 - Ozren Perić (Alfa Modriča), Željko Mitrović (Jedinstvo),
2 - Dušan Marić, Dragan Jolović (Tekstilac), Stefan Janjić (Podrinje), Jovo Lukić, Nikola Dujaković, Igor Makitan, Nikola Mandić (Krupa), Dino Kalesić (Rudar Prijedor), David Čolić (Željezničar), Vučina Šćepanović (Slavija),
1 - Asmir Avdukić, Nedeljko Crnomarković, Danilo Teodorović, Igor Kuzmanović (Željezničar), Dejan Plisnić (Tekstilac), Andrej Pavlović, Bojan Burazor, Milan Šikanjić, Ognjen Jaćimović (Rudar Prijedor), Boriša Bodiroga (Podrinje), Mitar Trifković, Joco Stokić (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić, Boris Raspudić, Milovan Novaković, Draško Lolić (Kozara), Aleksandar Pušara, Rade Bojanić (Slavija), Bojan Puzigaća, Kerim Palić, Lazar Nikolić, Miladin Filipović (Krupa), Cvijetin Pavić, Mirzet Buljubašić (Jedinstvo).

TABELA - TRENERI:

2 boda - Igor Janković (Rudar Prijedor),
1 bod - Zoran Ćurguz (Željezničar), Danimir Milkanović (Tekstilac), Zoran Marić (Krupa).

LISTA STRIJELACA:

4 gola - Miloš Perović (Tekstilac),
3 - Stefan Janjić (Podrinje), Danilo Teodorović, Igor Kuzmanović (Željezničar), Jovo Lukić (Krupa), Bojan Burazor (Rudar Prijedor),
2 - Dušan Marić, Dragan Jolović, Slađan Stupar (Tekstilac), Nedeljko Crnomarković, Aleksandar Petrović (Željezničar), Nikola Dujaković, Emanulah Blažević, Nikola Mandić, Lazar Nikolić (Krupa), Milan Šikanjić, Dino Kalesić (Rudar Prijedor), Željko Mitrović (Jedinstvo), Nikola Bjeloš (Slavija)...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 5. KOLO:

Rudar Prijedor - Kozara 3:0 (3:0)
/Jaćimović 4, Burazor 27, Kalesić 29/

Krupa - Podrinje 7:3 (4:1)
/Lukić 8, Filipović 10, Miketek 22, Mandić 44, Blažević 49, Nikolić 60, 88 - Vučić 4, Klasanović 54, Đokić 75/

Tekstilac - Slavija 2:2 (0:2)
/Stupar 56, Jolović 90 pen - Popovac 10, Bjeloš 45/

Željezničar - Jedinstvo 2:0 (1:0)
/Kuzmanović 44, Kršić 51/

Slobodna ekipa: Alfa Modriča

TABELA: Krupa 13, Rudar Prijedor 13, Tekstilac (-1) 5, Kozara 5, Željezničar (-1) 4, Alfa Modriča (-1) 4, Podrinje 4, Jedinstvo (-1) 3, Slavija (-1) 3.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC